Dagens namn: Helge

Tjeckien slog Danmark på straffar

Publicerad 2013-05-09

Tjeckiens vingliga färd i ishockey-VM fortsätter. Laget vann först efter straffar mot Danmark, 2–1, och ligger kvar under kvartsfinalstrecket. Zbynek Irgl avgjorde straffläggningen i den sjätte omgången.

Det var Tjeckiens andra seger, men tvåpoängaren gjorde att laget ligger kvar på femte plats i tabellen – en poäng bakom Norge – och riskerar att för första gången i historien missa kvartsfinal.

Med tio NHL-spelare har Tjeckien ett bättre lag på pappret än det som tog brons i fjol och skickade ut Tre Kronor i kvartsfinal.

På isen går det dock tyngre.

Backen Zbynek Michalek sköt 1–0 efter 5.53 av den tredje perioden, men med bara drygt fyra minuter kvar kvitterade Danmark genom Morten Poulsen. Inför den sista ordinarie straffen ledde Danmark och skrällen var nära – men Jiri Hudler såg till att det blev extraomgångar.