Jokerit avgjorde i sudden

Luleå är utslaget ur European Trophy.

Ett olyckligt byte sänkte laget.

Finska Jokerit kunde avgöra semifinalen i förlängningen.

Luleå har precis som i elitserien haft problem med målskyttet. I kvartsfinalen mot HC Plzen blev det bara ett mål under ordinarie tid. I dag mot Jokerit lyckades Luleå i alla fall göra två mål. Simon Hjalmarsson gjorde 1–0 efter 13.38 av den första perioden och i tredje perioden lyfte Ville Viitaluoma in kvitteringen till 2–2 med en backhand.

Både före och efter kvitteringen hade JVM-målvakten Johan Gustafsson sett till att hålla Luleå kvar i matchen med ett flertal kvalificerade räddningar.

Matchen gick till förlängning och där var det ett misstag av Luleå som sänkte laget.

Luleå drabbades av en utvisning på grund av för många spelare på isen, och i spel fyra mot tre kunde Markus Nordlund stänka in segermålet med ett mäktigt slagskott.

En skymd Gustafsson kunde inte göra något åt det avgörande målet.

Därmed försvann också möjligheten till en helsvensk final.  Senare i kväll möter Linköping hemmalaget Salzburg i den andra semifinalen.