Publicerad 2012-03-17

Rögle är i kalasform och har fått en drömstart på kvalserien.

Segern på Hovet följdes upp med en utklassning mot Örebro.

– Vi vet att vi är starka hemma, så snor vi bara två bortavinster kan det nog räcka, säger Daniel Sondell.

Lagom till kvalserien har Rögle hittat storformen. Efter att ha vunnit den avgörande – och omdiskuterade – matchen i förkvalserien med 7-0 mot Oskarshamn inleddes kvalet till elitserien med tre poäng på Hovet mot Djurgården.

Och starten på matchen mot Örebro kunde inte ha varit mycket bättre. Redan efter 2.21 prickade 18-årige backen Hampus Lindholm in 1-0.

Sondell tog över

Örebros Johan Wiklander gjorde sin första match sedan januari och kvitterade i power play, men sedan tog Lindholms backkollega Daniel Sondell över.

I mitten av den andra perioden sköt han ett skott från blålinjen som Sean Curry styrde in bakom Magnus Hellberg och en stund senare gjorde Sondell 3-1 på egen hand.

När Eric Himelfarb sedan utökade till 4-1 i box play efter 46 sekunder av den tredje perioden kunde Rögle defilera hem segern och till slut vinna med 5-1 inför en hemmapublik som ställde sig upp för att hylla lagets insats redan när sex minuter återstod av matchen.

– Vi har fått det att stämma. Vi kuggar ihop. Det är fantastiskt kul att spela för tillfället. Vi behöver inte ändra på så mycket här, säger Daniel Sondell till Viasat Hockey.

”Starka hemma i Lindab”

Rögle har gått in i kvalserien med inställningen att sju segrar krävs för att knipa en elitserieplats. Nu är två stycken inkasserade.

– Vi vet att vi är starka här hemma i Lindab, så snor vi bara två bortavinster kan det nog räcka, säger Sondell, som totalt stod för ett mål och två assist i dag.

Örebro visar fortsatt svag form och har fått sämsta tänkbara start på kvalserien med noll inspelade poäng efter två matcher.