Dagens namn: Helge

Tvingas böta 17 000 efter ful ryggtackling

Publicerad 2012-02-19

...men Penguins Jordan Staal gjorde mål direkt efter utvisningen

Pittsburgh Penguins Jordan Staal hann med både fula tacklingar och mål i matchen mot Philadelphia Flyers. Pittsburgh vann med 6-4.

Bara minuter efter att han sänkt Philadelphia Flyers Braydon Coburn med en tackling i ryggen var Jordan Staal tillbaka på isen och noterades för ett mål.

Nu tvingas Pittsburghforwarden böta 2 500 dollar för den ovårdade smällen.

Det var halvvägs in i den andra perioden i matchen mellan Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins som Jordan Staal skickade in Braydon Coburn i sargen med huvudet före.

Den fula tacklingen renderade bara i två minuter i utvisningsbåset för Staal, som väl tillbaka på isen kunde kvittera till 2-2 i spel i numerärt underläge.

Men i efterhand står det nu klart att Staal tvingas böta 2 500 dollar, motsvarande cirka 16 800 kronor, för smällen. Däremot klarar han sig undan avstängning.

Enligt Pittsburgh Post-Gazette nekade forwarden till att uttala sig efter matchen, där han i den tredje perioden även stod för en assist.

Coburn kunde fortsätta matchen trots smällen, men i övrigt var det en tung kväll för Philadelphia.

Två mål på 18 sekunder

Att Jaromir Jagr gjorde två mål inom loppet av 18 sekunder på sin tidigare klubb hjälpte föga. Det blev förlust med 4-6 efter svagt målvaktsspel från såväl Ilja Bryzgalov som inbytte Sergej Boborvskij.

– Det är lätt att peka ut en kille som syndabock och säga att man förlorade på grund av att man hade en dålig målvakt. Men jag tror att det är fel filosofi. Jag var frustrerad över mitt spel i dag, jag vet att jag kan bättre, säger Bryzgalov, som släppte in tre mål på tretton skott, till nhl.com

Svenske backen Nicklas Grossman gjorde debut för Philadelphia och spelade 18.26. I natt blev det också klart att klubben förstärker försvarssidan ytterligare genom att tredja till sig veteranen Pavel Kubina från Tampa Bay Lightning i utebyte mot AHL-forwarden Joe Kalinski och två draftval.

Viktor Stålberg trivs när jumbon Columbus Blue Jackets står för motståndet. I Chicago Blackhawks 6-1-seger stod svensken för den matchvinnande fullträffen och på fem möten mellan lagen den här säsongen har Stålberg totalt gjort åtta mål, vilket är hälften av hans totala målskörd.

Även Marcus Krüger noterades för ett mål efter fint förarbete av Andrew Brunette och Marian Hossa.