Janohls och Leksand briljerade – igen

Publicerad 2012-02-22

Segrar för Leksand, Mora, Karlskoga och Borås

Leksand – Almtuna 6-1

En mållös match fick räcka – sedan slog succémannen Martin Janolhs till igen. Forwarden sköt dubbla mål när Leksand plockade åttonde raka segern efter att ha besegrat Almtuna med 6-1.

Först satte han 3-0-målet med en puck som precis orkade över mållinjen, och sedan prickade han distinkt in 5-0 från en position mitt i slottet. Målen kom under den första minuten i andra respektive sista perioden.

Janolhs har nu gjort tio mål och 15 poäng på de sju senaste matcherna.

Leksand vann skotten med 36-24 och Erik Hanses i hemmakassen motade således 23 puckar.

Mora – Troja/Ljungby 6-4

Moras toppkedja med Niklas Fogström, Jens Jakobs och Alexander Hilmerson var inblandade i fem av sex mål när Troja/Ljungby besegrades med 6-4 på hemmaplan.

Men det var inte topptrion som svarade för det matchvinnande målet utan det gjordes istället av Tobias Ericsson mitt i den sista perioden när han prickade in 5-4-kassen.

I och med segern så plockade Mora februari månads första trepoängare och hakade därmed på i kampen om förkvalplatserna. Laget är åtta i tabellen, två poäng efter sjuan Södertälje.

Tingsryd – Karlskoga 0-3

Karlskoga studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Västerås och besegrade Tingsryd med 3-0 på bortaplan.

Poängkungen Linus Persson visade också att han är tillbaka på allvar efter sin knäskada. Forwarden satte 2-0 i den andra perioden och punkterade också kampen med sitt 3-0-mål i fem mot tre i slutet av den sista perioden.

Daniel Bellissimo i Karlskogas kasse motade totalt 24 puckar när han höll nollan.

I och med segern så håller de tredjeplacerade värmlänningarna avståndet ner till fyran Västerås i tabellen.

Borås – Sundsvall 6-5

Borås ledde med 4-1 efter första perioden och med 6-2 med tio minuter kvar att spela, men ändå blev det en nervig historia i bottenmötet med Sundsvall.

Kanadensaren Ned Lukacevic gjorde 3-6 i power play och med två minuter kvar gjorde han också 4-6 på straff. Och med sju sekunder kvar kom ytterligare en reducering genom Emil Sandin. Men närmare än så kom inte sent uppvaknande Sundsvall.

Båda lagen lär får spela i kvalserien: Borås är i praktiken klara för kval (tolv poäng och 18 minusmål upp), och Sundsvall har tio poäng upp till Tingsryd med tolv poäng kvar att spela om.