Dagens namn: Birgitta, Britta

AIK allt närmare Allsvenskan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-03-28

Arboga första laget att bli klart

AIK tog ytterligare ett litet steg mot spel i den nya allsvenskan i höst, så laget besegrade Mörrum borta med 3-1 på måndagen.

Men fortfarande ligger både Skövde och Nybro strax efter i tabellen. Två lag får spela allsvenskt.

AIK hade vissa besvär med kölaget Mörrum. Det var inte förrän 13.01 in i den sista perioden som segern säkrades, då Stefan Gråhns sköt 3-1 i powerplay.

AIK har 17 poäng (+13) när två omgångar återstår, en poäng före Nybro som vände 1-2 till seger i slutskedet borta mot Borås. Kvitteringen kom med 4.10 kvar genom Jonas Nilsson, och Craig Mills sköt segermålet minuten senare.

Skövde vände

Skövde spelade troligtvis bort Troja/Ljungby då laget vann borta i Sunnerbohov med 3-2. Även Skövde vände 1-2 till 3-2 under matchens sista tio minuter. Magnus Boman kvitterade efter 10.41 och Rasmus Eriksson gjorde 3-2 i powerplay efter 13.48.

Den södra kvalgruppen är glödhet inför de sista två omgångarna. På onsdag spelar Nybro-Skövde, och i den sista omgången på lördag, möts Skövde och AIK:

Läget just nu:

AIK, 17 p (+13)

Kvar att möta: Borås (h), Skövde (b)

Nybro, 16 p (+7)

Kvar att möta: Skövde (h), Troja/Ljungby (b)

Skövde, 15 p (+4)

Kvar att möta: Nybro (b), AIK (h)

Troja/Ljungby, 11 p (-3)

Kvar att möta: Mörrum (b), Nybro (h)

Arboga klart för allsvenskan

Med Anders Bastiansens 2-1-mål i slutet av matchen borta mot Piteå säkrade Arboga en allsvensk plats.

Piteå hade inför matchen en liten chans att ta andraplatsen i den norra kvalgruppen, och man stretade emot bra. Men i och med förlusten så blir det nedflyttning för laget.

Kampen om andraplatsen står nu mellan Örebro och Sundsvall. Örebro vann dagens match hemma mot Kovland med 4-0. Johan Adolfsson tvåmålsskytt.

Därmed har laget tagit greppet, trots att Sundsvall har en match mer att spela.