Efterlängtat för LHC

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-17

Linköping låste åtminstone för en stund in bortaspöket när laget vann 1–0 borta mot Brynäs.

– Den här behövde vi. Vi måste kunna knipa några bortamatcher i slutspelet också, sade matchhjälten Patrik Zackrisson.

Det kunde ha varit lite försmak på en kvartsfinal i slutspelet. Men dit var det riktigt långt, även om matchen tog lite bättre fart efter Patrik Zackrissons 0–1-mål tidigt i sista perioden, hans 15:e mål för säsongen.

– Lite mjäkigt var det, knappt en tackling, sade Zackrisson. Men man kan också säga att båda lagen kom rätt i positionsspelet och spelade taktiskt defensivt. Det kanske inte är så kul att titta på.

Zackrissons gjorde segermålet på egen hand. Han fick pucken i mittzon, tog några skär in i offensiv zon innan han överlistade Thomas Greiss med ett handledsskott.

– Jag har inget vidare skott, men puckarna brukar kunna trilla in ändå. Jag försökte få backen att skymma målvakten lite och det lyckades bra.

Stämningen i Linköpings omklädningsrum efter matchen avslöjade tydligt att en fullpoängare på bortaplan var mycket välkommen. Det var den femte för säsongen, den andra efter nyår.

– Eftersom vi knappast kommer att vinna serien måste vi kunna knipa någon bortaseger under slutspelet också om vi ska gå hela vägen. Jag vet inte riktigt varför vi inte vunnit fler matcher borta. Vi kanske är lite för nöjda om det står 0–0, 1–1 eller 2–2. Hemma går vi för fler mål även om vi leder, sade Zackrisson.

– Det är en fråga om att våga lite mer borta. Men jag tycker att vi har en bra känsla i laget och vi har också mer att plocka ut. Än har vi inte presterat på max, fortsatte han.

Brynäs ser också ut att kunna ta en plats i slutspelet, trots den första nollpoängaren på länge. Ner till Södertälje på nionde plats är det tio poäng. Brynäs avslutar serien med fem matcher borta av de sju som återstår.

– Vi kan inte göra mål, suckade landslagsbacken Mattias Ekholm. Vi körde ju över dem i första perioden utan att få in pucken.