Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-10

Referat och statistik från hockeyallsvenskan

Växjö–Troja/Ljungby 3–1

Växjö drog längsta strået i smålandsderbyt mot jumbon Troja/Ljungby.

Den första perioden dominerades av hemmalaget men det var mållöst – och det tack vare Christoffer Bengtsberg i Troja-målet och till sin hjälp hade han även stolpen som stod i vägen för Tom Linder.

Bortalaget ryckte upp sig i mittperioden och tog även ledningen genom Joakim Nettelbladt i spel fem mot fyra.

Men Troja har haft en del motgångar så här långt. Det brukar vara svårt att vända en sådan trend.

Och innan perioden var över hade Växjö vänt till ledning 2–1.

I tredje punkterade Växjö matchen.

Tungt för Troja som kämpar förgäves – och nu har man två poäng upp till säker mark. Dessutom med en match mer spelad.

Växjös tränare Janne Karlsson har dock full respekt för sin motståndare.

– Ni ska veta att Troja i princip har samma lag som förra året och kapacitet för att ligga betydligt högre upp i tabellen, sa Karlsson till klubbens hemsida.

Så visst finns det hopp.

Oskarshamn–Björklöven 2–3 efter straffar

Oskarshamns målvakt David Rautio har bäst räddningsprocent i hela allsvenskan.

Det var mycket tack vare sin målvakt som hemmalaget fick med sig en poäng i det viktiga bottenmötet mellan tvåan (IKO) och trean (Björklöven) från slutet.

Björklöven ägde stora delar av matchen och trots underläge 2–0 lyckades laget komma tillbaka i tredje ronden.

Och det var med två mål i spel fem mot fyra som grundlade vändningen.

Först Jussi Heikkinen efter nio minuter – och när matchuret stod på 11.27 kvitterade Fredrik Öberg.