Dagens namn: Nils

Het, hetare, Bergfors

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-13

Tre nya poäng av rookien när Devils slog Penguins

Niclas Bergfors är framme och oroar Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury. Något mål blev det inte – den här gången.

NEW YORK. Hetaste svensken i NHL just nu:

Niclas Bergfors.

Den 22-årige rookien stod för ytterligare tre poäng när nya serieledarna New Jersey i natt slog regerande mästarna Pittsburgh med 4-1.

NHL

Sagan om Niclas Bergfors blir bara bättre och bättre.

Efter tre säsongers slit i farmarligor fick ju den förre Södertälje-forwarden chansen i Devils inför den här säsongen.

Och han har inte bara tagit den.

Han har använt den till att iscensätta ett av höstens mest formidabla genombrott i NHL.

Femma i rookieligan

Sedan någon vecka tillbaka ser coachen Jacques Lemaire till att matcha den unge svensken i förstakedjan med stjärnorna Zach Parise Travis Zajac – och i den omgivningen öser han in poäng.

I bortasegern mot Pittsburgh i natt såg han i mitten av andra perioden själv till att, medelst ett handledsskott, kvittera det som då var ett 1–0-underläge.

Sedan spelade han fram till Andy Greenes 2–1-mål i slutet samma period – och därefter också till Parises 3–1-balja i början av tredje.

Sammanlagt har den 22-årige rookien nu gjort fem mål och spelat fram till sju och därmed helt sensationellt seglat upp på femteplats i rookie-ligan.

Devils går överhuvudtaget extremt bra för tillfället – i all synnerhet på bortaplan. Segern i natt var den nionde raka ”on the road” – av nio möjliga. Vinner de också måndagens bortamöte med Philadelphia tangerar den längsta bortsviten genom tiderna.

De många segrarna innebär också att Jersey, förbisett i de flesta förhandstips, seglat upp i toppen av den östra konferensen.