Mora mot kvalserien efter seger i toppmöte

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-16

Bortaslog Malmö med klara siffror.

MALMÖ. Toppmatchen i Malmö arena slutade med en skön 4–1-seger för smart spelande Mora och en blytung förlust för försvarssvaga Malmö.

Mora jagar vidare mot en direktkvalificering till kvalserien medan Malmö får sikta in sig på den långa play offvägen.

Mora genomförde bortamatchen perfekt taktiskt. Lät Malmö dominera puckinnehavet men styrde ut hemmaspelarna till dåliga skottlägen medan man själv låg kompakt i egen zon och avvaktade kontringslägen.

Hela första perioden blev en lång press från Malmö som snurrade omkring med pucken och sköt mängder av skott, men i skottstatistiken för skott på mål stod det 7–7.

Sen följde Malmös defensiva misstag.

Daniel Viksten fick friläge direkt i den andra perioden efter markeringsmiss från hemmalaget och satte säkert 1–0 till Mora.

Söderberg slarvade

Sen bjöd Malmöbacken Patrik Hersley på kontring till 2–0 med ett illa valt skottförsök från blå som träffade i magen på Henrik Eriksson som fick kontroll och kunde vända spelet ihop med Jens Jakobs som kallt utnyttjade sitt friläg.

Moras tredje mål kom efter att Malmös Carl Söderberg inte kunde få bort pucken från eget mål. Helt omarkerade Mikael Zettergren avgjorde matchen definitivt även om Nichlas Hardt kunde reducera sedan Malmö tagit ut målvakten under de sista fyra minuterna.

Moras sista mål sköts i tom bur av Mikael Zettergren.