"Vinnarskallar i det här laget"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-05

VIK straffade AIK på Hovet

AIK–Västerås 3–4 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.30) Dick Tärnström (Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 2–0 (10.39) Mattias Beck (Jonas Liwing, Jonas Westerling) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (18.05) Jonnie Karlsson (Andreas Valdix, Dennis Rasmussen) spel fem mot fyra, 2–2 (18.57) Kalle Olsson (Henrik Nordfeldt, Andreas Lindh).

Tredje perioden: 3–2 (7.14) Patrik Bergström (Mikael Österberg, Tobias Ericsson), 3–3 (13.22) Christian Larrivée (Stefan Hellkvist, Ola Svanberg).

Avgörande str: Henrik Eriksson.

Skott: 31–27 (11–4, 7–6, 9–14, 4–2, 0–1).

Utv, AIK: 4x2. Västerås: 9x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1 436.

Västerås vann på Hovet efter straffar – mot serieledarna AIK.

Ett riktigt styrkebesked.

– Det här visar vilka vinnarskallar det finns i laget, säger Västerås assisterande tränare Fredrik Nilsson till vlt.se

AIK började matchen bäst och hade en 2–0-ledning efter första perioden.

Västerås hängde inte med i början och tränaren Lars Ivarsson tog time out redan efter halva perioden.

– Vi var inte med första tio. Det är bara att glömma dem och dra ett streck över det, säger Västerås assisterande tränare Fredrik Nilsson till vlt.se.

Västerås ryckte sedan upp sig och kvitterade sedan två gånger om, och skyttekungen Stefan Hellkvist fortsätter göra mål i varje match.

AIK avslutade de sex sista minuterna av tredje med tre power play – utan att lyckas avgöra.

”Visar vilka vinnarskallar det finns”

I förlängningen kändes Västerås hetare – men man fick vänta till straffläggningen för ett avgörande.

Henrik Eriksson satte enda straffen med sitt andra mål för säsongen – det viktigaste hittills.

– Laget visade verkligen vilka vinnarskallar och karaktärer det finns. Det är det här jobbet man måste göra varje kväll i allsvenskan. Det är det här priset man måste betala för att vinna, säger Fredrik Nilsson.

Västerås kanske är på väg att hitta formen på allvar.

Björklöven–Bofors 3–5 (2–1, 1–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 (6.51) Tobias Thermell (Linus Persson, Kristoffer Näslund), 1–1 (15.59) Fredrik Öberg (Christopher Thörn, Martin Johansson) spel fem mot fyra, 2–1 (16.54) Martin Johansson (Fredrik Öberg, Magnus Isaksson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (2.43) Tobias Thermell (Kristoffer Näslund, Johan Larsson) spel fem mot fyra, 3–2 (10.09) Martin Johansson (Christopher Thörn, Fredrik Öberg) spel fyra mot fem, 3–3 (15.07) Patrik Lundh (Peter Messa, Jacob Blomqvist) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–4 (4.18) Peter Messa (Jacob Blomqvist, Martin Thelander) spel fem mot tre, 3–5 (19.51) Fredrik Höggren spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 30–38 (10–9, 9–15, 11–14).

Utv, Björklöven: 7x2, 1x5, 1 matchstraff. Bofors: 8x2, 1x10.

Domare: Tobias Björk, Boden.

Publik: 2 524.

Björklövens femte raka förlust.

Säsongsinledningen är en ren mardröm för Umeålaget som ligger näst sist i tabellen.

Bofors tog ledningen i första perioden, men hemmalaget replikerade strax före paus och vände sedan till 2–1.

I andra spelade Bofors i numerärt överläge i drygt halva perioden, och trots att Bofors gjorde två mål hann Björklöven med att göra 3–2 i box play.

Ett lag i motgång får aldrig någon tur med sig. Peter Messa slog in viktiga 3–4 i spel fem mot tre, och när Björklöven plockat ut målvakten och etablerat press framför Bofors målvakt Andro Michel, hade man inte heller marginalerna vid sin sida.

Karlskoga-laget höll undan och slog in 3–5 i tom bur.

Bofors petar bort Leksand från tredjeplatsen och imponerar.

Björklöven däremot är det krisstämpel på.