Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Loui Eriksson tvåmålsskytt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-15

Loui Eriksson sätter 5–0.

Två mål och en assist. Loui Eriksson var en av regissörerna bakom Dallas 6–0-seger över Nashville.

– Jag tycker att han var mycket bra i natt, berömmer coachen Marc Crawford på Dallas hemsida.

Dallas inledde sitt intensiva matchande (sex matcher på nio dagar) på bästa sätt. Stars körde fullkomligt över Nashville hemma i American Airlines Center. När Brenden Morrow skickade in 4–0 visade klockan bara 8.48 i den första perioden.

Erkänt målfarlige Loui Eriksson (36 ifjol) hade dessförinnan passat fram till 2–0, och själv styrt in 3–0 efter ett skott från James Neal.

Snappade upp retur

I början av andra perioden var det så dags igen, i spel fem mot tre. Eriksson snappade upp en retur och tryckte in 5–0. Målet var hans tredje på fem matcher. Loui har gjort totalt fem poäng (3+2) så här långt.

– Han var definitivt en av våra bästa forwards, säger tränaren Marc Crawford.

I skuggan av Loui Eriksson fortsätter förre SSK-backen Nicklas Grossmans succé. 24-åringen var inne på två mål framåt och har bäst plus-minus-statistik i hela ligan, +10.

Målvakten Marty Turco gjorde även han en kanonmatch. Turco bokfördes för 29 räddningar, varav flera kvalificerade.