Dagens namn: Mikael, Mikaela

Avslutade bortaturné med straffseger

Publicerad 2014-10-10

Han har spelat fyra säsonger i Vita Hästen.

I första matchen mot sitt förra lag gjorde Jimmy Andersson, 25, två mål, låg bakom kvitteringen med 16 sekunder kvar av ordinarie matchtid – och avgjorde straffläggningen.

– Känslan är egentligen obeskrivlig, säger Jimmy Andersson till Sportbladet.

Karlskrona avslutade en bortaturné på fem dagar mot serieledande Vita Hästen. Ett speciellt möte för många i KHK.

Tränaren Pelle Hånberg coachade just Vita Hästen till hockeyallsvenskan förra säsongen och tog sedan med sig backen Maksim Matushkin och centern Niklas Lihagen till Karlskrona.

Även Jimmy Andersson har ett förflutet i Vita Hästen, då han spelat fyra säsonger i klubben.

– Jag har aldrig mött dem tidigare. Så det var en ny upplevelse att känna på att vara på andra sidan, säger Jimmy Andersson.

Med ett tiotal familjemedlemmar på läktaren blev forwarden stor hjälte i sin första match mot förra klubben.

I den andra perioden gjorde Andersson två mål och såg till att Karlskrona gick ifrån till 2-1.

Vita Hästen både kvitterade och återtog ledningen i den tredje perioden efter mål av Viktor Amnér och Jesper Samuelsson, men med 16 sekunder kvar av ordinarie matchtid stod Andersson för förarbetet till Erik Thorells 3-3-mål tillsammans med Maksim Matushkin.

Andersson och Thorell fixade sedan extrapoängen åt Karlskrona i straffläggningen.

– Vad ska man säga? Det är helt fantastiskt att vi lyckas vända och vinna en sådan här match. Känslan är egentligen obeskrivlig, säger Jimmy Andersson.

Trots förlusten behåller Vita Hästen serieledningen. Karlskrona är femma i en haltande tabell.

Södertälje vände ett 1-3-underläge mot Mora och vann efter straffar sedan Francois Bouchard satt avgörandet. Segern satte stopp på en fyra matcher lång förlustsvit för SSK.

Favorittippade Malmö börjar varva upp. I kväll kom tredje raka vinsten när Karlskoga besegrades med 6-2. Mattias Persson och Joey Tenute blev tvåmålsskyttar.

Luca Caputi gjorde comeback efter skada och stod för båda målen när Oskarshamn vann mot Björklöven med 2-0.