Nionde matchen sedan årsskiftet, åttonde segern.

Skellefteå tuffar på.

– Vi har ett bra grundspel. Det är det, säger Niclas Burström.

År 2013 var Skellefteås, år 2014 var Skellefteås –  och så här långt är det inte mycket som tyder på att 2015 inte ska bli detsamma.

Åtminstone inte av januari månad att döma.

Serieledaren hade en svacka med tre raka förluster i mellandagarna, sedan har det varit fullt ös och seger på seger.

Efter fyra raka trepoängare efter nyår kom visserligen en förlust mot Frölunda, men efter det har det blivit full pott igen. Så också under onsdagen.

Tog ledningen direkt

Mot Örebro kunde det inte ha börjat så mycket bättre. Glödheta Janne Pesonen fick fritt läge framför mål efter bara en och en halv minut och kunde enkelt lyfta in ledningsmålet.

Gästerna skulle svara.

Vem som gjorde målet? Rekordmannen Martin Johansson, som utökade sitt eget rekord i SHL. Han har nu gjort mål i nio framträdanden i följd.

Precis innan paus återtog dock SAIK ledningen när Axel Holmström gjorde 2–1. I andra kvitterade Örebro åter en gång, via Brian Willsie. Men när hemmalaget satte trean orkade inte ÖHK svara.

Niclas Burström leder SHL:s plus/minus-liga – den här gången blev han matchhjälte genom att skicka in 3–2. Med sitt fjärde mål för säsongen, alla gjorda på hemmaplan.

"Tar med oss vinsten"

Under de sista minuterna fick Örebro chansen i spel fem mot fyra. Tränaren Kenta Johansson valde dessutom att ta ut målvakten. Det hjälpte föga.

– Det är det där lilla sista som saknas. Vi träffar inte mål riktigt där vi får skottlägena, säger han till C More.

Skellefteå leder nu SHL med 17 poäng.

– Det här var inte vår bästa match. Men det var bra  målvaktsspel och bra försvarsspel. Vi tar med oss att vi vinner. Vi har ett bra grundspel, det är det, säger Niclas Burström till C More.