Hyvönen slog till – med en fösare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-09

SSK-flyktade finländaren gjorde sitt första mål

Hannes Hyvönen.

Hannes Hyvönen är känd för sitt hårda skott. På tisdagskvällen gjorde han sitt första mål för sin nya klubb Dinamo Minsk - genom en fösare.

Det var åtta minuter in i den första perioden som Hyvönen, på egen hand, snirklade sig igenom Kazans försvar och skickade iväg ett löst handledsskott som turligt letade sig in mellan benen på den kanadensiske målvakten Wade Dubielewicz.

Fullträffen var, den numera visirlöse, finländarens första sedan han lämnade Södertälje och debuterade i KHL för fem dagar sen.

Tillsammans med Maksim Balmotjnych och Jeff Giuliano bildade han en NHL-meriterad andrakedja och tillhörde en av planens mer framträdande spelare.

Matchen vann Kazan med 2-1 efter att Danis Zaripov skjutit det avgörande målet i den sista perioden.

Under sin tid i Minsk har Hyvönen så här långt hunnit med tre matcher - en seger och två förluster.