Dagens namn: Helge

Dallas tappade greppet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-03

San José vände och vann mot svensklaget

San José Sharks var krokade, men slet sig loss och vände 0-2 till seger med 3-2 i förlängningen.

NEW YORK. Dallas hade hajarna på kroken i natt.

Men de slet sig loss och 2-0-ledning blev 2-3-förlust – i sudden death.

Ja, Dallas Stars hade, återigen, chansen att avgöra slutspelsserien mot San Jose Sharks i favoritarenan HP Pavilion i natt.

Och det såg länge ut som att det skulle det svenskpräglade Texas-lagets väg.

Så sent som i början av tredje perioden hade gästerna ledningen med 2-0, efter mål av Jere Lehtinen och Brenden Morrow.

Just Morrow hade dessutom fått två mål bortdömda, varav åtminstone det ena felaktigt.

Men när Milan Michalek 06.20 in i slutperioden kunde reducera blev det ordentlig fart på hajarna och några minuter kunde också backen Brian Campbell, efter en briljant passning från pånyttfödde Jeremy Roenick, kvittera.

Den förläningen som småningom följde hann inte pågå mer än dryga minuten innan särskilde sudden-killern Joe Pavelski avgjorde

Därmed har Dallas 3-0-ledning i serien krympt till ett futtigt 3-2-övertag och oron börjar rimligen smyga sig på Texas-stjärnorna.

Förlorar man även sjätte matchen hemma i American Airlines Center natten till måndag får hajarna vittring på en historisk seger.

Det är 33 år sedan ett NHL-lag senaste vände ett 0-3-underläge i en slutspelsserie.