Timrå avgjorde i sudden

Södertälje segersvit är bruten.

Timrå vände underläge 0-1 till seger 2-1.

Pär Styf avgjorde för gästerna i sudden death.

Södertälje, med fyra raka segrar i ryggen, hade chansen att klättra upp på slutspelsplats för första gången på riktigt länge men det behövdes en seger hemma mot Timrå.

Och det såg länge bra ut för kringel-laget.

SSK tog ledningen med 1-0 i andra perioden genom lagets poängmaskin, Linus Videll. Robert Carlsson åkte i fatt en tillsynes ”död” puck och hittade en framstormande Videll framför kassen.

Målet kom i numerärt underläge och vad Vidells tionde kasse för säsongen.

Södertälje hade flera fina lägen att utöka ledningen – främst genom kedjan Videll/Pettersson/Carlsson men Johan Backlund storspelade.

I stället för 2-0 vände Timrå på steken.

Med åtta minuter kvar att spela åkte SSK:s backjätte Kristian Kudrock ut två minuter för interference, Timrå tryckte på ordentligt i power play och tillslut tryckte Riku Hahl in 1-1.

Sudden death var bara 1,31 gammal när backen Pär Styf avgjorde matchen.

Starkt gjort av Timrå som tappade två backar – Robin Jonsson och Petri Kokko – under matchens gång. Det är oklart hur allvarligt skadade spelarna är.

Dessutom bröt laget en dyster svit på tre raka förluster.