Björklöven–Nybro 7–3 (1–2, 3–0, 3–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-23

Björklöven har tre raka segrar och har bara förlorat en match sedan Michael Andersson tog klivet ner till båset.

Nio av tolv poäng är ett bra facit med Michael Andersson som huvudtränare.

Umeålaget låg under mot Nybro - men vände och vann. I andra perioden fick laget islossning och man vann med 3-0.

Fredrik Öbergs skott efter sju minuter betydde 2-2.

Kort senare hittade Erik Andersson Karl-Johan Lundström som satte ledningspucken och före pausvilan överlistade Magnus Isaksson Nybros målvakt Alexander Berg. Målet betydde 4-2 och

Björklöven var rejält på gång.

I förstaperioden hade gästerna hela 19 skott mot mål, men var det nu ombytta roller.

Nybros måltjuv Robert Kimby slog in 4-3 tidigt i tredje, men sedan avgjorde hemmalaget matchen med två mål på 49 sekunder.

Martin Johansson ordnade 5-3 i spel fem mot fyra och Ronnie Karlsson kryddade till siffrorna till 6-3.

Björklöven vann med 7-3 och står på 34 poäng tillsammans med Troja/Ljungby, Västerås och Mora som ligger strax ovanför och under play off-strecket.

Första perioden: 0–1 (2.34) Jonny Ågren (Herman Hultgren, Jarno Honkonen), 1–1 (6.51) Mattias Wennerberg (Johan Bergmark, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra, 1–2 (11.29) Andreas Elofsson (Andreas Dahlberg, Andreas Holfelt).

Andra perioden: 2–2 (7.46) Fredrik Öberg (Johan Bergmark, Martin Johansson), 3–2 (9.00) Karl–Johan Lundström (Erik Andersson, Jonas Floberg), 4–2 (13.45) Magnus Isaksson (Jonnie Karlsson, Magnus Gästrin).

Tredje perioden: 4–3 (6.10) Robert Kimby (Jarno Honkonen), 5–3 (7.48) Martin Johansson (Jussi Heikkinen, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra, 6–3 (8.37) Jonnie Karlsson (Magnus Eriksson), 7–3 (14.28) Johan Forsberg (Magnus Gästrin, Magnus Isaksson).

Skott: 38–35 (9–19, 17–8, 12–8).

Utv, Björklöven: 5x2. Nybro: 6x2, 2x10.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 2 448.

Sundsvall–Malmö2–5 (1–1, 0–3, 1–1)

Femman Sundsvall hade inför mötet med Malmö fem poäng upp till skåningarna, men hade även två matcher mindre spelade.

Men Malmö tog tre poäng i det viktiga bortamötet och stärker sin position i tabellen.

- Vi har haft lite knackigt spel på sistone. Nu spelade vi hyfsat och rättade till småsaker, så det är riktigt skönt säger Malmöstjärnan Jonas Höglund till Radiosporten

Sundsvall tog ledningen i första perioden, men sedan vände Malmö rejält på siffrorna.

I mittperioden gjorde skåningarna tre mål.

Först svarade Donald MacLean för ett rappt handledsskott i krysset som betydde 1-2.

Kanadensarens klubba var het. Tre minuter före paus svarade Marcus Olsson för en riktigt vass passning till MacLean som enkelt kunde göra 1-4.

Sundsvall gjorde ett viktigt reduceringsmål tidigt i tredje, men man räckte inte riktigt till.

Matchen slutade rättvist 2-5 och Malmö går om AIK upp till en tredjeplats, men har å andra sidan tre matcher mer spelade.

Första perioden: 1–0 (3.44) Mikael Brancalion (Jesper Samuelsson), 1–1 (17.55) Mathias Johansson (Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (6.41) Donald MacLean (Marcus Olsson), 1–3 (10.03) Jonas Höglund (Donald MacLean, Carl Söderberg), 1–4 (17.13) Donald MacLean (Marcus Olsson, Nichlas Hardt).

Tredje perioden: 2–4 (1.19) Daniel Olsson (Martin Romö, Nicklas Westerlind) spel fem mot fyra, 2–5 (13.35) Carl Söderberg spel fyra mot fem.

Skott: 20–30 (7–12, 5–12, 8–6).

Utv, Sundsvall: 7x2. Malmö: 8x2.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 1 119.

Borås–Huddinge4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

Borås har tre raka segrar och klättrar sakta men säkert upp i tabellen.

Efter söndagens seger mot jumbon Huddinge är Borås nu på en elfteplats.

Hemmalaget hade kraftigt övertag och Nicklas Lasus fullträff i förstaperioden var rättvist.

I mittperioden utökade HV-lånet Henrik Eriksson Borås ledning till 2-0 i spel fem mot fyra.

Jimmy Jensen reducerade och trots 24-7 i skott efter två perioder hade Huddinge fortfarande chans att ta poäng.

Henrik Eriksson gjorde sitt andra mål för kvällen i tredje perioden, men strax därefter reducerade Huddinge återigen och hade kontakt på nytt.

Gästerna tog ut målvakten i slutminuten, men det hjälpte inte. I stället rakade Simon Hjalmarsson in segerpucken.

- Vi hade lite tur som fick med oss tre poäng idag, säger Henrik Eriksson till Radiosporten.

Första perioden: 1–0 (1.18) Nicklas Lasu (Per Fernhall, Simon Hjalmarsson).

Andra perioden: 2–0 (7.10) Henrik Eriksson (Erik Karlsson) spel fem mot fyra, 2–1 (16.06) Jimmy Jensen (Jimmy Wendel).

Tredje perioden: 3–1 (3.45) Henrik Eriksson (Mattias Remstam), 3–2 (4.30) Vilhelm Åman–Stigart (Tobias Tschöp, Nicklas Nilsson), 4–2 (19.55) Simon Hjalmarsson (Per Fernhall) mål i tom kasse.

Skott: 34–12 (12–4, 12–3, 10–5).

Utv, Borås: 2x2, 1x5, 1 matchstraff. Huddinge: 9x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1 300.