Matchfakta 6/12

New Jersey–Boston 4–3 (0–3, 2–0, 1–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-06

Första perioden: 0–1 (6.21) Zdeno Chara 4 (Phil Kessel), 0–2 (11.36) Glen Murray 9 (Per-Johan Axelsson), 0–3 (16.40) Dennis Wideman 2 (Marc Savard, Marco Sturm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–3 (6.51) Patrik Elias 5 (Brian Gionta, Zach Parise), 2–3 (15.51) Zach Parise 13 (Patrik Elias, Paul Martin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (14.03) Zach Parise 14 (Sheldon Brookbank, Mike Mottau).

Förlängningen: 4–3 (3.16) Patrik Elias 6 (Zach Parise, Sheldon Brookbank) spel fyra mot fyra.

Skott: 34–26 (11–11, 13–6, 7–9, 3–0).

Utvisningar, New Jersey: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Boston: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 14 012 (i Prudential Center).

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 88,5%, istid 63.16 Boston: Tim Thomas 90,3%, istid 58.50 (28 räddningar) Boston: Tuukka Rask 66,7%, istid 4.26 (2 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 1, 1, 0, +1, 21.04

Matchen: New Jersey Devils tog sin åttonde raka seger när Boston Bruins gästade nya Prudential Center och det var kanske den skönaste segern av dom alla för hemmalaget. Bruins gick fram till en tremålsledning i den första perioden och allt talade för en seger för bortalaget, men två mål vardera av Patrik Elias och Zach Parise vände på tillställningen. Det krävdes en videobedömning innan kvitteringen kunde godkännas, och det bedömdes att Parise inte hade haft klubban för högt uppe då han styrde in kvitteringen bakom Tim Thomas, 33. Thomas svarade återigen för en stark insats, men tvingades lämna isen med 1.10 kvar av den tredje perioden efter att ha fallit konstigt då han räddade ett skott. 20-årige succerookien Tuukka Rask kom in istället, men han kunde inte hindra Patrik Elias från att göra 4-3 i förlängningen.

- Det är tufft för en målvakt att komma in på det sättet. Vi ville testa honom direkt och han såg ingenting på målet då han var skymd, sa Patrik Elias till AP.

Det är oroligt i Boston gällande Thomas skada. Skulle det vara en allvarligare skada så är det ett stort avbräck för Bruins då Thomas varit en av ligans allra bäste målvakter denna säsong.

- Vi är inte helt säkra på vad det är för skada, sa Bruins coach Claude Julien som mötte sitt tidigare lag för första gången efter att dom sparkat honom med tre matcher kvar av förra säsongen.

Atlanta–New York Islanders 4–3 (0–1, 3–1, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.02) Mike Comrie 9 (Chris Simon, Chris Campoli).

Andra perioden: 1–1 (7.06) Marian Hossa 11 (Eric Perrin, Niclas Hävelid) spel fyra mot fem, 2–1 (11.34) Ilya Kovalchuk 23 (Marian Hossa), 3–1 (15.36) Pascal Dupuis 3 (Eric Perrin) spel fyra mot fem, 3–2 (19.41) Mike Sillinger 5 (Andy Sutton, Andy Hilbert).

Tredje perioden: 3–3 (7.32) Trent Hunter 5 (Miroslav Satan, Bill Guerin) spel fem mot fyra.

Straff: 4–3 Vyacheslav Kozlov.

Skott: 24–33 (6–9, 12–11, 3–12, 3–1).

Utvisningar, Atlanta: 7 x 2 min. N Y Islanders: 9 x 2 min.

Publik: 14 018 (i Philips Arena).

Målvakter: Atlanta: Kari Lehtonen 90,9%, istid 64.55 N Y Islanders: Rick DiPietro 87,5%, istid 64.51

Johan Hedberg, mv, Atlanta reserv

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 1, 1, 2, -1, 17.44

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 2, 0, 0, 29.37

Matchen: Segerreceptet för Atlanta Trashers var det offensiva spelet i numerärt underläge! Trashers vände 0-1 till 3-1 i den andra perioden genom två mål med en spelare mindre på isen. New York Islanders hämtade sig dock från chocken och kvitterade innan veteranen Vyacheslav Kozlov, 35, såg till att hemmalaget tog hem segern efter straffar. Islanders noterades för sin tredje raka förlust och det var 16:e matchen i rad som laget inte orkade med att göra fler än tre mål. Trashers hade nio lägen i power play, men lyckades inte göra mål på något av de numerära överlägena.

- Om det inte hade varit för målen som vi släppte in i power play så hade det nog slutat annorlunda, sa Islanders coach Ted Nolan till AP.

Vyacheslav Kozlov lurade Rick DiPietro i straffavgörandet, men Islanders målvakt var upprörd då han tyckte att Kozlov dragit pucken bakåt i sin rörelse mot mål.

- Jag tyckte att han åkte bakåt, men domarna var inte intresserade av att prata med mig, sa DiPietro.

Hemmamålvakten Kari Lehtonen, 24, räddade Bill Guerins och Miroslav Satans straffar och han fick tips av Johan Hedberg innan avgörandet

- Hedberg hjälpte mig. Han tipsade mig om var spelarna troligen skulle skjuta. Han känner till de flesta skyttarna i ligan, sa Lehtonen.

Florida–Ottawa 4–5 (2–2, 0–1, 2–2)

Första perioden: 0–1 (6.48) Randy Robitaille 3 (-), 0–2 (7.10) Mike Fisher 6 (Daniel Alfredsson, Nick Foligno), 1–2 (10.21) Olli Jokinen 13 (Nathan Horton, Steve Montador) spel fem mot fyra, 2–2 (16.53) Steve Montador 3 (Nathan Horton, Olli Jokinen).

Andra perioden: 2–3 (7.06) Nick Foligno 3 (Andrej Meszaros, Mike Fisher).

Tredje perioden: 2–4 (7.08) Jason Spezza 5 (Daniel Alfredsson, Joseph Corvo) spel fem mot fyra, 3–4 (10.26) David Booth 8 (Steve Montador, Kamil Kreps), 3–5 (14.36) Randy Robitaille 4 (Jason Spezza, Joseph Corvo), 4–5 (19.45) Olli Jokinen 14 (Richard Zednik, Craig Anderson).

Skott: 25–32 (7–6, 4–11, 14–15).

Utvisningar, Florida: 4 x 2 min, 1 x 5 min. Ottawa: 1 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 11 289 (i BankAtlantic Center).

Målvakter: Florida: Tomas Vokoun 60,0%, istid 7.10 (3 räddningar) Florida: Craig Anderson 88,9%, istid 52.35 (24 räddningar) Ottawa: Ray Emery 84,0%, istid 59.44

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 2, 5, 0, +2, 21.57

Matchen: Efter sju raka förluster vann ä-n-t-l-i-g-e-n Ottawa Senators igen, men dom fick slita för segern över Florida Panthers. Senators fick en bra start på matchen och tog ledningen med 2-0 redan efter 7.10 av den första perioden. De snabba målen fick Panthers coach Jacques Martin att byta ut förstemålvakten Tomas Vokoun till förmån för Craig Anderson, 26.

- Det är aldrig roligt att bli utbytt, men det är inte ovanligt att coacherna försöker ändra matchbilden genom ett sånt drag, sa Vokoun till AP.

Hemmalagets lagkapten Olli Jokinen fyllde 29 år och firade med att göra två mål, men han var inte glad efter matchen.

- Det är frustrerande att förlora en match där vi gör fyra mål, för det mesta vinner man matcherna då, sa Jokinen vars reducering till 4-5 kom alldeles för sent för att Panthers skulle hinna med en kvittering.

Senators målvakt Ray Emery svarade för en mycket viktig räddning då han räddade en straff från Kamil Kreps i inledningen av den tredje perioden.

- Jag har aldrig sett honom (Kreps) förut och reagerade bara instinktivt, sa Emery.

Segern var den första för Senators sedan de besegrade Montreal Canadiens den 19 november. Förlustsviten var den värsta för dom sedan laget förlorade 11 raka matcher säsongen 1995-96.

Minnesota–Philadelphia 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.44) Scottie Upshall 6 (Jeff Carter, Denis Tolpeko), 0–2 (9.28) Jeff Carter 9 (Denis Tolpeko, Scottie Upshall).

Andra perioden: 1–2 (0.55) Pavol Demitra 5 (Brian Rolston, Marian Gaborik) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (4.01) Braydon Coburn 1 (-) spel fyra mot fyra.

Skott: 29–25 (10–9, 10–13, 9–3).

Utvisningar, Minnesota: 3 x 2 min. Philadelphia: 9 x 2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center).

Målvakter: Minnesota: Niklas Bäckström 88,0%, istid 60.00 Philadelphia: Antero Niittymäki 96,6%, istid 60.00

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 1, 0, 0, 26.26

Matchen: Hemma ok, men borta bra. Philadelphia Flyers trivs bättre på bortaplan än hemma i Wachovia Center. När Minnesota Wild besegrades på bortaplan var det lagets fjärde raka seger på bortaplan och segern innebar också att Flyers gick upp på samma poäng som New York Rangers i toppen av Atlantic Division.

- Vi spelar enkelt på bortaplan, det är nyckeln. På hemmaplan försöker vi för mycket. Jag tycker att vi ska spela som vi gjorde i kväll även när vi spelar hemma, med en bra defensiv och sedan utnyttja kontringarna, sa målvakten Antero Niittymäki till AP.

Hemmalaget trodde att dom hade tagit ledningen då Aaron Voros sköt ett skott som försvann under Niittymäki. Domaren som var närmast situationen signalerade för mål, men på bilderna gick det inte att konstatera att pucken verkligen hade passerat mållinjen. Istället tog Flyers ledningen ett par minuter senare. När slovaken Pavol Demitra reducerade till 1-2 i inledningen av den andra perioden väntade sig de flesta en stormande offensiv av hemmalaget och den kom, men inte förrän i den tredje perioden. Wild vann skottstatistiken i slutakten med 9-3, men Flyers back Braydon Coburn gjorde periodens enda mål. Wilds back Nick Schultz, 25, tvingades lämna isen och fick spendera natten på sjukhus efter att ha träffats av en puck på halsen, han kommer inte att åka med till matcherna mot Detroit och Columbus. Wild saknade även sin lagkapten Mark Parrish för tredje matchen i rad. Parrish har en höftskada.

Columbus–Colorado 5–4 (1–0, 0–3, 4–1)

Första perioden: 1–0 (6.33) Rick Nash 17 (Kris Beech, Adam Foote).

Andra perioden: 1–1 (2.25) Wojtek Wolski 9 (Milan Hejduk, Brett Clark) spel fem mot fyra, 1–2 (17.10) Paul Stastny 11 (John-Michael Liles, Ryan Smyth), 1–3 (18.03) Jeff Finger 2 (Ryan Smyth, Scott Hannan) spel fyra mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (7.07) Rick Nash 18 (Sergei Fedorov, Gilbert Brule), 3–3 (9.26) Joakim Lindström 1 (Kris Beech, Curtis Glencross) spel fem mot fyra, 4–3 (14.44) Nikolai Zherdev 10 (Curtis Glencross, Jan Hejda), 4–4 (15.25) Scott Hannan 1 (Ryan Smyth, Paul Stastny), 5–4 (15.55) Dan Fritsche 4 (Jason Chimera, Kris Beech).

Skott: 31–36 (6–11, 8–14, 17–11).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min, 1 x 5 min. Colorado: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 12 851 (i Nationwide Arena).

Målvakter: Columbus: Pascal Leclaire 88,0%, istid 40.00 (22 räddningar) Columbus: Fredrik Norrena 90,9%, istid 20.00 (10 räddningar) Colorado: Peter Budaj 83,9%, istid 58.59

Joakim Lindström, f, Columbus 1, 0, 3, 0, 0, 9.02

Matchen: Colorado Avalanche svarade för en bra match i Nationwide Arena, men fick lämna Columbus utan poäng efter att Blue Jackets vunnit en vild tredjeperiod med 4-1 och matchen med 5-4. Avalanche förde spelet under de två första perioderna och när Jeff Finger gjorde 3-1 i slutminuterna av den andra perioden var det inte mycket som talade för en comeback av hemmalaget, men vilken comeback det blev.

- Vi spelade två otroligt stabila perioder, men sen fick dom helt plötsligt liv, sa Avalanches coach Joel Quenneville till AP.

Rick Nash reducerade till 2-3 med 13 minuter kvar och två minuter senare kvitterade Joakim Lindström då han gjorde sitt första mål för säsongen – och andra totalt. Lindström – som lämnade MoDo Hockey efter säsongen 2004-05 – firade sin 24-årsdag på bästa sätt. Avslutningen blev dramatisk då lagen gjorde tre mål inom loppet av 71 sekunder. Nikolai Zherdev gav Blue Jackets ledningen med 4-3 innan backen Scott Hannan kvitterade, men Dan Fritsche såg till att hemmapubliken kunde gå hem nöjda. Avalanche hade inför kvällens förlust inte förlorat någon match denna säsong då man haft ledningen efter två perioder.

Chicago–Vancouver 2–3 (1–2, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (7.24) Mattias Öhlund 5 (Markus Näslund, Daniel Sedin), 1–1 (14.43) Martin Lapointe 1 (Duncan Keith), 1–2 (19.22) Byron Ritchie 2 (Taylor Pyatt, Brendan Morrison).

Andra perioden: 2–2 (9.01) Martin Havlat 3 (Robert Lang, James Vandermeer).

Tredje perioden: 2–3 (3.11) Brendan Morrison 8 (Taylor Pyatt, Matt Cooke).

Skott: 27–21 (11–7, 7–10, 9–4).

Utvisningar, Chicago: 5 x 2 min. Vancouver: 9 x 2 min.

Publik: 12 444 (i United Center).

Målvakter: Chicago: Nikolai Khabibulin 85,7%, istid 58.30 Vancouver: Roberto Luongo 92,6%, istid 59.55

Mattias Öhlund, b, Vancouver 1, 0, 3, 0, 0, 19.37

Alexander Edler, b, Vancouver 0, 0, 1, 0, 0, 16.09

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 1, 3, 0, 0, 15.11

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 0, 1, 6, 0, 15.48

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 1, 0, 0, 0, 16.58

Matchen: Tre gånger tog Vancouver Canucks ledningen i United Center. Två gånger lyckades Chicago Blackhawks kvittera, men efter att Brendan Morrison gjorde 3-2 så fick inte hemmalaget in pucken bakom Roberto Luongo. Morrisons skott tog på backen Andrei Zyuzins klubba och ställde målvakten Nikolai Khabibulin. Backen Mattias Öhlund, 31, gav Canucks ledningen och målet var en personlig milstolpe för Mattias då det var hans 83:e mål i karriären. Målet gjorde att den svenske backen tangerade finländaren Jyrki Lummes klubbrekord för flest mål av en back. Assisten på målet kom från Markus Näslund, 34, och den poängen gjorde även honom historisk. Det var Markus 725:e poäng i Canucks och han passerade därmed Trevor Linden och blev den spelare som gjorts flest poäng genom tiderna för Canucks.

- Det är något som jag får tänka tillbaka på när jag slutat spela. Det var en dålig match, men vi lyckades vinna, sa Näslund till AP.

Roberto Luongo startade sin sjätte raka match och har bara släppt in sju mål under den perioden.

- Luongo är en världsmålvakt, men han är inte omöjlig. Vi måste ha mer folk framför mål, sa Martin Lapointe som överlistade Canucks burväktare i den första perioden.

Dallas–San Jose 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (18.15) Jonathan Cheechoo 4 (Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (3.31) Trevor Daley 1 (Mattias Norström), 1–2 (6.02) Patrick Marleau 5 (Joe Thornton, Doug Murray).

Tredje perioden: 2–2 (6.08) Mike Modano 9 (Loui Eriksson, Matt Niskanen), 2–3 (11.24) Joe Thornton 12 (Milan Michalek, Christian Ehrhoff).

Skott: 19–28 (5–12, 7–10, 7–6).

Utvisningar, Dallas: 5 x 2 min. San Jose: 2 x 2 min.

Publik: 17 318 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 89,3%, istid 58.44 San Jose: Evgeni Nabokov 89,5%, istid 60.00

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 1, 0, 0, +1, 11.03

Mattias Norström, b, Dallas 0, 1, 0, 2, 0, 15.22

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 17.21

Doug Murray, b, San Jose 0, 1, 1, 0, +2, 17.44

Matchen: Mattias Norström, 35, gjorde comeback efter sin ansiktsskada och spelade sin första match på en månad. ”Notan” – som missade 13 matcher under skadeperioden – satt utvisad då Jonathan Cheechoo, 27, gav bortalaget ledningen efter att ha slagit in pucken bakom Marty Turco. Backen Nicklas Grossman såg ut att ha pucken under kontroll då Cheechoo slog till. Målet var endast Cheechoos fjärde denna säsong och han har varit en stor besvikelse efter att ha gjort 37 mål förra säsongen och hela 56 mål säsongen 2005-06. Mattias Norström tog ”revansch” för utvisningen då han assisterade till Trevor Daleys kvittering i den andra perioden. Matchens store lirare i dubbelbemärkelse var dock Sharks Joe Thornton som var inblandad i alla tre målen. Efter att ha passat fram till de två första avgjorde Thornton matchen då han satte 3-2 med mindre än nio minuter kvar av den tredje perioden.

- Thornton var skillnaden i matchen, sa Stars coach Dave Tippett till AP.

Segermålet kom efter att tjecken Milan Michalek spelat in pucken framför mål.

- Milan svarade för en bra passning och jag dunkade in pucken, sa Thornton.

Edmonton–Pittsburgh 2–4 (1–0, 1–0, 0–4)

Första perioden: 1–0 (5.39) Robert Nilsson 2 (Joni Pitkänen, Kyle Brodziak).

Andra perioden: 2–0 (17.22) Shawn Horcoff 12 (Ales Hemsky).

Tredje perioden: 2–1 (6.05) Maxime Talbot 7 (Evgeni Malkin, Mark Eaton), 2–2 (6.26) Kristopher Letang 2 (Sidney Crosby, Colby Armstrong), 2–3 (10.57) Colby Armstrong 3 (Mark Eaton, Sidney Crosby), 2–4 (13.30) Ryan Whitney 5 (Sidney Crosby, Sergei Gonchar) spel fem mot fyra.

Skott: 19–31 (6–11, 8–8, 5–12).

Utvisningar, Edmonton: 2 x 2 min. Pittsburgh: 1 x 2 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter: Edmonton: Dwayne Roloson 87,1%, istid 58.17 Pittsburgh: Marc-Andre Fleury 89,5%, istid 59.58

Robert Nilsson, f, Edmonton 1, 0, 2, 0, +1, 13.02

Matchen: Superstjärnan Sidney Crosby, 20, är på sin första resa till västra Kanada och han verkar trivas lika bra där som på övriga NHL-platser. Att Crosby först denna vecka spelar sina första matcher på bortaplan mot Edmonton Oilers, Calgary Flames och Vancouver Canucks visar på spelschemats svaghet. Oilers var på väg mot två viktiga poäng och hade 2-0 efter två perioder, men i den tredje perioden glimrade Crosby till och assisterade till tre av fyra mål. Robert Nilsson, 22, gjorde sitt andra mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Oilers kändes stabila, men två mål inom loppet av 21 sekunder med 14 minuter kvar vände matchbilden totalt och när backen Ryan Whitney – i numerärt överläge – gjorde 4-2 till Penguins var matchen över.

- Vi började spela avvaktande och försökte bara försvara ledningen. Detta är något vi måste lära oss av, sa Oilers forward Sam Gagner till AP.

Penguins Michel Therrien coachade sin 350:e NHL-match.

Phoenix–Los Angeles 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (11.11) Steven Reinprecht 7 (Peter Mueller), 2–0 (14.32) Radim Vrbata 10 (Ed Jovanovski, Peter Mueller) spel fem mot fyra, 2–1 (17.09) Mike Cammalleri 13 (Anze Kopitar, Dustin Brown) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (11.03) Peter Mueller 8 (Steven Reinprecht, Nick Boynton).

Tredje perioden: 4–1 (19.17) Shane Doan 7 (Radim Vrbata, Nick Boynton) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 40–29 (13–13, 12–8, 15–8).

Utvisningar, Phoenix: 2 x 2 min. Los Angeles: 4 x 2 min.

Publik: 11 401 (i Jobing.com Arena).

Målvakter: Phoenix: Ilja Bryzgalov 96,6%, istid 60.00 Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 92,3%, istid 58.40

Mikael Tellqvist, mv, Phoenix reserv

Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 5, 0, 0, 13.09

Matchen: Det var ett riktigt bottenmöte i Western Conference när Phoenix Coyotes tog emot Los Angeles Kings. Centern Peter Mueller, 20, och målvakten Ilja Bryzgalov. Mueller assisterade till matchens två första mål och gjorde sedan själv 3-1 och Bryzgalov räddade 28 skott när Coyotes vann med 4-1. Det sista målet kom efter att Kings tagit ut målvakten Jean-Sebastien Aubin i slutminuten.

- Han (Mueller) är en bra spelare och han jobbar hårt varje dag. Han älskar att spela hockey och i dag såg vi vad han kan göra offensivt, sa Coyotes coach Wayne Gretzky till AP.

Coyotes kom till matchen med fyra raka förluster i bagaget och tog en oerhört viktig seger. Hemmalagets back Nick Boynton, 28, noterades för två assist och nådde därmed 100 poäng i NHL. Kings saknade för sjätte matchen i rad vänsterforwarden Alexander Frolov som har en ljumskskada.

Anaheim–Buffalo 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.07) Jochen Hecht 9 (Jason Pominville, Tim Connolly), 1–1 (15.33) Andy McDonald 4 (Kent Huskins, Joe Dipenta).

Andra perioden: 2–1 (12.22) Mathieu Schneider 3 (Chris Pronger, Ryan Getzlaf) spel fem mot fyra, 3–1 (18.20) Todd Bertuzzi 2 (Andy McDonald).

Tredje perioden: 4–1 (11.03) Corey Perry 14 (Francois Beauchemin, Mathieu Schneider) spel fem mot fyra.

Skott: 33–23 (9–8, 16–3, 8–12).

Utvisningar, Anaheim: 5 x 2 min, 3 x 5 min, 1 x 10 min. Buffalo: 4 x 2 min, 3 x 5 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 95,7%, istid 59.47 Buffalo: Ryan Miller 87,9%, istid 59.54

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 2, 0, 0, 15.52

Matchen: Innan matchen visades ett videomeddelande på storbildsskärmen där Anaheim Ducks general manager Brian Burke meddelade att 34-årige backen Scott Niedermayer kommer att spela med laget under säsongen. När publiken hörde meddelandet om Niedermayer – som efter förra säsongen funderat på att sluta spela hockey – blev dom helt vilda och taket lyfte nästan i Honda Center.

- Jag vet att alla i laget blir glada över att han kommer tillbaka, sa bror Rob Niedermayer till AP.

Buffalo Sabres tystade – tillfälligt – publiken när Jochen Hecht gjorde 1-0, men inspirerade av publiken och Scott Niedermayers beslut så vände Ducks matchen och tog en klar seger. Hemmalaget dominerade den andra perioden klart och la genom mål av backveteranen Mathieu Schneider, 38, och Todd Bertuzzi då grunden till segern.