Erik Forssell klappas om efter ett av sina mål.

SKELLEFTEÅ. En rejäl fight mellan Timrås Sanny Lindström och Skellefteås Jimmie Eriksson.

Och en Skellefteådoldis som klev fram.

Då kokade det till sist i Skellefteå Kraft Arena där publiken bjöds på högklassig lördagsunderhållning.

I Skellefteå fick stjärnor som Mikael Renberg, Jonathan Hedström och Petr Tenkrat finns sig att stå i skuggan.

Istället var det Skellefteås doldisar som stal platsen i rampljuset genom att göra 1-0.

17.25 in i första perioden slet hemmalagets fjärdekedja med Markus Kristoffersson, Erik Forssell och Pontus Petterström i ena hörnet.

Men ofta har anfallen stannat med bök och slit just där. Nu tog istället Kristoffersson hand om pucken och efter en sväng runt högra tekningscirkeln hittade han Forssell som åkt på mål. Skellefteåcentern, som kom från Björklöven den här säsongen, var hur kall som helst när han först fintade skott för att sedan lura Timråmålvakten Johan Backlund med en dragning.

Timråbackarna Kimmo Lotvonen och Kalle Koskinen var närmast men ändå så långt ifrån Forssell att de inte hade kunnat förhindra målet ens med ojuste spel.

Samma Skellefteåformation fortsatte att övertyga också i andra perioden.

Fem minuter in i perioden försökte Timråkedjan med Tenkrat och Hedström att jobba fast pucken i offensiv xon. Det slutade med ett felaktigt pass och en Skellefteåkontring där Kristoffersson hittade Forssell med en passning bakom ryggen.

Men där räddade Johan Backlund sitt lag från ytterligare ett baklängesmål.

7.28 in i mittperioden träffade Riku Hahl stolpen och kort därefter blev Jimmie Eriksson utvisad för interference. I slutet av Timrås numerära överläge skänkte Lee Goren bort pucken till Jonathan Hedström – men Hadelöv räddade Hedströms backhandskott med plockhandsken. Kvitteringen till 1-1 kom istället tio sekunder senare (9.37) sedan Skellefteå inte lyckats slå pucken ur egen zon. Backen Kimmo Lotvonen sköt framför en täckande Erik Forssell och Andreas Hadelöv i Skellefteåmålet var helt skymd av egna spelare.

Det här var också en match där publiken bjöds på riktigt bra lördagsunderhållning. Domare Mikael Lindqvist lät spelarna ha huvudrollen och han satte också en nivå där han stävjade hakningar och fasthållningar, samtidigt som spelarna ändå tilläts kämpa och spela fysiskt.

Men Lindqvist skulle få en del att göra.

När fyra minuter återstod av andra perioden rök Sanny Lindström och Jimmie Eriksson ihop. Det slutade med matchstraff för båda sedan handskarna kastats. Lindström drog tröjan över huvudet på Eriksson och delade också ut en handfull pärlor innan linjemännen valde att bryta.

Men doldisen Erik Forssell, som inlett målskyttet för Skellefteå, var inte helt nöjd.

När Oskar Sundh utvisades för hakning på Anders Söderberg i inledningen av tredje perioden gjorde han sitt och Skellefteås andra mål.

En diagonalpassning från Kent McDonell som Forsell tog fast på skridskon. Sedan var ljudvallen nära att sprängas när det rasslade till i nätet bakom Timråmålvakten.

16.45 in i tredje perioden slog Fredrik Krekula en diagonalpassning till Johan Ramstedt som hade ett kanonläge att döda matchen. Men Ramstedt missade.

Fast två mål från Skellefteå räckte till seger. Det ska också sägas att Skellefteås andre matchvinnare var Andreas Hadelöv som var magnifik i målet.