Så var fredagens träningsmatcher för elitserielagen

Färjestads Christian Söderström.

Tappara–Färjestad 2–3 (1–2, 0–1, 1–1)

Målskyttar, Färjestad: Rickard Wallin, Mikael Johansson, Christian Söderström.

Färjestad vann bronsmatchen mot Tappara i Nordic Trophy – utan att övertyga. Tvärtom. Det var Tappara som var piggast och vann skotten med klara 44–36. I andra perioden var det finländarna mot FBK-målvakten Christopher Heino-Lindberg, som var bäst på isen och fixade segern åt värmlänningarna.

Sundsvall–Modo 2–4 (0–1, 0–0, 2–3)

Målskyttar, Modo: Tommy Wargh, Marcus Jonasén, Per Svartvadet, Elias Bjuhr.

Svenska mästarna Modo fick det oväntat tufft i SCA-cupens första match – mot hemmalaget Sundsvall. Modo kom till spel med ett reservbetonat lag och det var först i mitten av tredje perioden – när Sundsvall tröttnade – som laget kunde avgöra matchen.

TPS Åbo–Linköping 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)

Målskyttar, Linköping: Mattias Carlsson, Johan Fransson

Det blev en sjätteplats för Linköping i Nordic Trophy efter förlust mot TPS i placeringsmatchen. Lånet från HV 71, tjecken Jan Hrdina, gjorde 3–1 för TPS med en minut kvar av mittperioden. Med fem minuter kvar av matchen reducerade backen Johan Fransson efter en vacker individuell prestation, men närmare kom inte LHC.

Timrå–Brynäs (1–2, 0–1, 2–2)

Målskyttar, Timrå: Kalle Koskinen, Peter Regin, Mika Pyörälä. Brynäs: Mikael Lind 2, Daniel Widing 2, Janne Hauhtonen.

Brynäs fortsätter att vinna och för andra gången på en vecka blev det seger över Timrå. Timrå vann skottstatistiken med förkrossande 43–17, men Markus Korhonen storspelade i Brynäsmålet. Framåt var Mikael Lind och Daniel Widing seger organisatörer med två mål vardera. I dag avslutas SCA-cupen.