Märkliga målet i Skånederbyt – Rifalk frågande

Publicerad 2024-10-01 21.31

Rögle bjöd på en imponerande vändning i Skånederbyt mot Malmö.

Då skickade Malmö in en puck som letade sig in under Christoffer Rifalk – som inte kunde förstå att pucken gick in.

Till sist fick Malmö sista ordet när de avgjorde på straffar.

2–11 i skott efter första perioden – och direkt i andra utökade gästande Malmö sin ledning. Då drog Rögle i gång en mäktig vändning hemma i Ängelholm.

Michael Kapla var tillbaka i laget och gjorde sin första match för säsongen. I powerplay inledde han målskyttet för Rögle.

– Väldigt kul att vara tillbaka. Det är mycket energi i arenan, det är väldigt kul, säger Kapla i TV4:s sändning.

Det var flera som var sugna att öppna säsongens målkonto i hemmalaget. Jacob Peterson kom direkt från utvisningsbåset när han serverades pucken. Fri från halva planen gjorde han inga misstag när han kvitterade.

Tidigt i tredje fullbordade Henry Bowlby vändningen med sitt första mål för säsongen.

Rifalk kunde inte tro sina ögon

Rögle fick sedan omgående fyra minuters powerplay. Men Malmö redde ut det och gick till anfall.

Malmös Lassi Thomson skickade in pucken från sargen, bara någon meter ovanför förlängda mållinjen. Christoffer Rifalk i Röglemålet satt tryckt mot stolpen och kunde inte tro sina ögon när pucken gick in.

Målvakten satt kvar under en längre stund och tittade under sig och mot stolpen för att försöka förstå var pucken gick in.

– Jag vet inte vad som hände. Jag försökte bara få till någonting och få in pucken mot mål och den gick in. Så jag hade tur, säger Thomson om sitt mål till TV4.

Matchen gick till straffar där Malmö där Otto Stenberg blev hjälte tillsammans med målvakt Daniel Marmenlind. Stenberg var den enda av tio straffskyttar som gjorde mål.

I och med extrapoängen passerade Malmö just Rögle i tabellen. Båda lagen står på fem poäng, där Malmö har en match mindre spelad.