Luleå tappade ny ledning – fortfarande utan trea

Publicerad 2017-09-30

Luleå såg ut att vara på väg mot årets första trepoängare.

Men två mål på 59 sekunder av Linköping tog matchen till ännu en Luleåförlängning – där LHC till slut knep extrapoängen.

– I dag tycker jag vi har väldigt oflyt, säger Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund i C More.

Luleå har kryssat sig fram i årets SHL-inledning. På de första fem matcherna har man haft tre kryss vid full tid – där man vunnit alla tre till slut – och två förluster.

Två gånger har man haft ledningen i sista perioden men inte orkat stå emot fullt ut.

Hemma mot Linköping var dock läget bättre än någon gång tidigare i år. Efter Anton Karlssons öppningsmål för LHC stod nämligen Luleå för tre raka kassar. Einar Emanuelsson och Niklas Olausson nätade i första och i andra satte Pontus Själin 3–1 i spel fyra mot fem.

Mikkelson otursgubbe

Men två måls marginal räckte inte. 7,15 in i tredje perioden slog satte Sebastian Karlsson 3–2-målet på läcker assist av Daniel Olsson-Trkulja och bara 59 sekunder senare kvitterade Jakob Lilja på ett något turligt sätt. Hans styrning på Niclas Lundgrens skott räddades av Filip Gustavsson men benskyddsreturen studsade ut på Brendan Mikkelson som slog in pucken i eget mål med en touch på vardera skridskon.

”Bättre än vad vi visat”

3–3 stod sig ordinarie tid ut. Men till skillnad från de tre övriga gångerna som Luleå spelat om en extrapoäng så förlorade man den här matchen.

Matchvinnare LHC:s Andrew Gordon som avgjorde med ett handledsskott intill bortre stolpen.

– Det har varit en tuff vecka, men det var ett skönt sätt att avsluta den, säger Gordon i C More och fortsätter:

– Vi är ett bättre lag än vad vi har visat.