Dagens namn: Dagny, Helny

Kan bara beskrivas på ett sätt – pinsamt

Wennerholm efter Västerås kross mot Pantern

Rekordsiffrorna 0-7 på bara 18.26 spelade minuter och ett matchstraff.

Det finns bara ett sätt att beskriva Västerås kross (10–3 till slut) i ABB Arena.

Pinsamt Pantern.

Ja, pinsamt är väl egentligen bara förnamnet.

Jag har aldrig sett något liknande tidigare och det har ingen annan heller, då det här var ett rekord för hockeyallsvenskan.

Inget lag hade tidigare gjort sju mål bara 18.26 in i en allsvensk match. Då har det ändå varit nära, då Borås ledde med 7-0 mot Hammarby efter 19.15 i en match 2008.

Allt enligt domarna.se som brukar ha stenkoll på statistiken.

Jag har sett många sjuka matcher genom tiderna, men få som slår den här förstaperioden i ABB Arena.

Det stod 1-0 efter sexton sekunder, 2-0 efter 1.03 och 3-0 efter 3.31.

Då bytte Panterns tränare Viktor Stråhle ut målvakten Lars Volden och satte in Jonatan Bjurö.

Det var ingen strålande idé.

Sänkte målskytten

Bjurö höll visserligen nollan i nästan sju minuter, men sedan kom nästa målexplosion och tre nya Västeråsmål på lite drygt tre minuter.

Och som om inte det var nog:

När Marcus Bergman fixade rekordsiffrorna 7-0 efter 18.26 blev Panterns Niklas Pavel så frustrerad att han sänkte målskytten och drog på sig ett matchstraff.

Mer förödmjukade går knappast att bli.

Pantern hade ju startat serien bra och låg fyra efter två segrar och en knapp förlust (3-4) borta mot Södertälje på de tre första matcherna.

De var knappa favoriter mot nykomlingen Västerås.

Men det slutade med den största kollaps jag sett sedan AIK tappade en ledning med 7-2 i tredje perioden hemma mot HV71 i en SHL-match 2011. Smålänningarna hämtade in till 7-7 och vann sedan på straffar.

Är det något sorts rekord?

I Västerås blev det 10-3 till slut i en match som naturligtvis var stendöd efter den där första perioden.

Jag undrar också om inte Västerås ryck i tabellen också är någon form av rekord.

Det gick från tolfte till fjärde plats - åtta placeringar.

Då har hockeyallsvenskan precis startat och det är en haltande tabell.

Men ändå.

Och jag ska väl hylla Västerås också. Att Pantern var usla förklarar inte allt.

Södertälje krossade Almtuna med 6-2 och förstakedjan med Sebastian Dyk, Nikolai Mayer och Christopher Liljewall glänste och låg bakom det mesta.

Dansken Mayer - ny från Troja - gjorde fyra poäng (2+2) och Sebastian Dyk (från Pantern av alla ställen) gjorde tre (2+1).

Stor succé för de båda nyförvärven och Sebastian Dyk gick upp i topp i hockeyallsvenskans poängliga.

Almtuna, allmänt tippat som ett lag för övre halvan, har det däremot tungt.

Efter segern med 4-1 i premiären mot Västervik har de förlorat tre raka nu och rasat i tabellen.

Kvällen skräll var annars Vita Hästens 2-1 hemma mot topplaget AIK.

Målvakten Viktor Kokman var stor hemmahjälte i en match där bortalaget vann skotten med 33-18.

Men jag konstaterar att AIK haft problem i båda sina spelade bortamatcher den här säsongen. När de mötte Västervik borta förlorade de skotten med 39-19, men vann med 2-1 tack vara storspel av målvakten Johannes Jönsson.

Bortaspelet har inte varit i närheten av det hemma på Hovet.

Apropå Västervik så vann de kvällens fjärde match hemma mot Karlskrona med 3-2 efter sudden.