Västerås och Örebro åkte på nya förluster i allsvenskan

Mot Leksand föll Västerås när det endast återstod 1.12 av matchen.

I kväll mot Almtuna hände det – igen.

– Det är lite motigt just nu, men nästa gång kanske vi har fördel av 1.12, säger Västerås tränare Lars Ivarsson.

Stefan Johansson – en av AIK:s målskyttar mot Örebro.

Almtuna fick ett tidigt ledningsmål, och följde upp sin vana med att slänga många puckar mot mål. Västerås målvakt Jens Holmström var rena rama väggen och gjorde ett antal viktiga räddningar.

Västerås kom inte någon vart under de två första perioderna. Delvis på grund av ett antal box play, men det var ofta för dåliga skott från Almtunas sida gjorde att det fortfarande var 1–0.

Föll med 1.12 kvar – igen

– Vi hade flera frilägen, men vi har jäkligt svårt att få in puckarna, det är precis som förra året, säger Almtunas tärnare Jonas Rönnquist, som annars var tillfreds med segern.

Västerås hade stor fördel med hemmalagets missade chanser. I tredje kvitterade Stefan Hellkvist efter en målvaktsretur i spel fem mot fyra.

Men Almtuna var det lag som sett över 60 minuter spelade den bästa hockeyn och 1.12 före slutsignalen sprätte Linus Stensson rättvist in segerpucken i nätmaskorna.

Båda laget var givetvis extra angelägna att ta tre poäng med tanke på sina respektive förluster i den första omgången.

Ny förlust för Örebro

Men för VIK blev det återigen hedersam förlust.

– Vi tappade hela jävla slottet på sista målet, det är olyckligt, säger Lars Ivarsson.

Även Örebro har fått en tung start på säsongen.

Premiärförlusten mot Bofors förra veckan följdes upp med ett nytt nederlag. Den här gången mot ett starkt AIK som tog tre poäng i bortamötet.

Men visst, det fanns ljusglimtar för nykomlingen då man tog ledningen i första perioden, och hade ytterligare chanser att sätta dit pucken, framför allt i första perioden.

Solna-laget var dock mer effektiva i avsluten och visade prov på mer rutin.

I de två avslutande perioderna orkade inte Örebro stå emot längre, och AIK spelade ut rejälvt och kunde till slut vinna med 5–1.