Växjö ny trea i tabellen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-23

Plockade tre poäng mot Borås

Växjö kämpar för en direktplats i kvalserien. Och till slut lyckades man plocka tre poäng i mötet med Borås.

Det var en svängig och målrik historia som avgjordes först i slutminuterna. Hemmalaget Borås inledde starkt och gick upp till en 2–0-ledning i slutet av första perioden. Men Växjö gjorde ett psykologiskt viktigt mål när Patrik Carlsson reducerade i box play drygt 1.30 före vilan.

I andra perioden hade Borås greppet två gånger om. Först kvitterade Robert Rosén och Henrik Eriksson gav hemmalaget ledningen strax därefter. Växjös Daniel Åhsberg kvitterade till 3–3, men Borås tog återigen ledningen och nu skulle man väl behålla ledningen till pausvilan? Nej. Det fick inte den här gången heller. 15.22 stod matchuret på när Peter Ström kvitterade till 4–4. Noterbart att det var hela 25–11 i skott men ändå oavgjort. Fyra mål på elva skott. Starkt av Växjö.

Sista perioden blev en kamp om vilket lag som skulle få nästa mål. Det blev gästerna som avgjorde mötet fem minuter före slutsignalen genom David Lundbohm i spel fem mot tre. Växjö är trea men Almtuna (en match mindre spelad) och Mora jagar och flåsar smålänningarna i nacken.