Dagens namn: Ludvig, Love

Weinhandl firade OS-biljetten med mål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-27

Omark bakom segermålet

Mattias Weinhandl firade uttagningen i OS-truppen med ett mål och vinst i derbyt mot CSKA Moskva.

Linus Omark låg bakom Dynamos segermål i förlängningen.

Vid ställningen 0-0, med fem minuter kvar av andra perioden, blixtrade Mattias Weinhandl till.

Framspelad av kedjekompisen Jiri Hudler tryckte han dit pucken bakom CSKA:s målvakt Nolan Schaefer, som inte hade en chans att hänga med i sidledsförflyttningen.

Omark ordnade extrapoäng

Men efter två snabba mål av den ryske landslagsbacken Denis Kuljasj var CSKA ikapp och förbi.

Dynamo såg ut att inkassera sin första förlust på åtta matcher när Dmitrij Vorobjev drog på sig en utvisning med mindre än fyra minuter kvar av den sista perioden.

Men CSKA slappnade av och tillät Leo Komarov sno åt sig pucken och kontra in 2-2 i box play. I förlängningen var sedan Linus Omark med och ordnande extrapoängen. I spel fyra mot tre flippade han pucken till Daniil Markov vars backskott resulterade i att Aleksej Kaljuzjnyj kunde peta in 3-2.

För Dynamo Moskva väntar nu en veckas nyårsuppehåll innan matchandet tas upp igen i bortamötet mot Amur Chabarovsk vid den kinesiska gränsen.