Nordamerikas kids imponerade igen

Uppdaterad 2016-09-14 | Publicerad 2016-09-12

Målrikt när Nordamerika vann

Tre spelare blev tvåmålsskyttar när Nordamerika vann sin andra raka träningsmatch över Europalaget inför World Cup i ishockey, den här gången med 7–4.

Floridabacken Aaron Ekblad, Calgarys Johnny Gaudreau och Dylan Larkin, Detroit, var trion som gjorde två mål vardera.

– Vi måste spela mer strukturerat annars är vi körda. Det är bara att inse, de är snabbare än oss, säger Anze Kopitar.

Det talangfulla U23-laget blixtöppnade och gick fram till 5–1-ledning i den första perioden sedan bland annat Ekblad hittat rätt två gånger inom loppet av 1.59.

– Vi spelade inte smart. Vi stötte vid dåliga tillfällen utan täckning bakåt, säger veteranbacken Dennis Seidenberg som gick bort själv vid 2–0-målet då han skulle tackla en motståndare men i stället sänkte sin medspelare.

Men Europalaget kom tillbaka, gjorde tre raka mål och hade reducerat till 5–4 med knappt tio minuter kvar av tredje perioden. Marian Gaborik gjorde två av målen, förre Skellefteåspelaren Pierre-Edouard Bellemare svarade för ett mål och en assist och förre Modostjärnan Mats Zuccarello för två assist.

Då klev Gaudreau och Larkin fram och såg till att avgöra.

I det första mötet laget emellan i torsdags vann Nordamerika med 4–0.

Nordamerika spelar i samma grupp som Tre Kronor i World Cup som startar till helgen i Toronto. Sverige genrepar mot just Europalaget i Washington natten mot torsdag.