Djurgården tog tredje raka på Hovet

Publicerad 2013-12-13

”Vi vinner välförtjänt”

Det satt långt inne – sen fick Djurgården hål på Oskarshamn.

– Vi vinner välförtjänt, säger Mattias Guter efter 3-0-segern till Sportbladet S24.

I förra omgången mot Malmö ledde Djurgården med 2-0 – men klappade ihop fullständigt och förlorade efter att man släppt in fyra raka mål i tredje perioden.

Mot Oskarshamn var visserligen utgångsläget identiskt för stockholmarna men den här gången höll man tätt.

Höll nollan

Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn tog 19 skott och höll säsongens andra nolla när Oskarshamn slogs tillbaka med bekväma 3-0.

– Härligt, framförallt för Adam. Det ger stort självförtroende för laget också, säger Djurgårdens Mattias Guter efter segern.

Guter öppnade målskyttet i andra perioden när han vispade in 1-0 bakom Stefan Steen i numerärt överläge, lagets femte i matchen. Minuter senare utökade Mattias Kalin Djurgårdens ledning till 2-0.

– Segern satt långt inne men vi skjuter mycket och fullföljer. Jag tycker vi har bra fart och långa anfall. Jag tycker vi vinner välförtjänt, fortsätter han.

Oskarshamn, hela Hockeyallsvenskans sämsta lag på bortais, gjorde ett tappert försök att komma tillbaka men var aldrig i närheten att rubba Djurgården på fredagskvällen.

– Vi har en bra chans att få med oss poäng. Första 40 har vi bra grepp om matchen men det är några olyckliga minuter för oss. Sen kommer vi inte upp i en nivå som är hotfull i tredje, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström.

Avgjorde i tom kasse

Djurgårdens Dustin Johner avgjorde definitivt matchen när han gjorde 3-0 i öppen kasse med drygt en minut kvar.

Segern innebar Djurgårdens tredje raka på Hovet och man ligger kvar på en femteplats i tabellen. Oskarshamn ligger på fjortondeplats.