Leksand tog tillbaka förstaplatsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-15

Var bara tabelletvåa i dryga 20 timmar

Leksand var tabelltvåa i drygt 20 timmar.

Nu har Dalalaget återigen tagit över serieledningen. Detta efter lördagens seger mot Borås (3-1) på bortais.

Leksands formsvacka på tre raka förluster är över. På lördagen vann Dalalaget bortamötet med Borås i allsvenskans enda match.

Gästerna inledde matchen piggt och fick en drömöppning. Först slog Pelle Prestberg in ledningspucken i power play efter 2.38. Och dryga minuten senare var det Kevin Doells tur att överlista Borås-målvakten Robin Rahm.

Doell slarvade sedan och det var reducerat när Lenny Dower tog vara på misstaget, rundade Leksandsmålvakten Eddie Läck och slog in pucken i nät.

Borås kämpade sig in i matchen mer och mer, men LIF behöll ledningen, och nio minuter in i tredje perioden avslutade Marcus Weinstock målskyttet och bröt Leksands dåliga trend.

Leksand har en poäng före Växjö som ligger tvåa.