Svenskkollen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-08

Montreal Canadiens plockade ner Henrik Lundqvist på jorden igen. Lundqvist höll nollan senast mot Pittsburgh, men mot Canadiens släppte han in fem mål på 24 skott.

NHL

Montreal vann över Rangers med 6-3 efter att veteranen Robert Lang mäktat med ett hat trick i den tredje perioden.

– Vi spelade riktigt bra som lag, men man kan inte förvänta sig att vinna matchen när jag släpper in fem mål, sa en besviken Lundqvist till AP efter matchen.

Det var fjärde gången på de senaste elva matcherna som den svenske målvakten släppte in fem mål.

Canadiens första mål var en riktig bjudning från Lundqvist, som bakom målet passade pucken rakt i gapet på Max Pacioretty. Denne passade in framför mål till Alexej Kovaljov, som enkelt kunde göra sitt tionde mål för säsongen.

Lundqvist vill nog också ha tillbaka Guilaume Latendresses 2-1 mål i slutet av den första perioden. På ett skott från mittzon lämnade han en stor retur, som blev en perfekt passning till Latendresse.

Markus Näslund fick med sig en assist på Michal Rozsivals 3-4-reducering i den andra perioden. Det var Näslunds 28:e poäng för säsongen.

– Vi förtjänade bättre, sa Näslund. Vi arbetade lika hårt som mot Pittsburgh, men hade en del otur. Och vi gjorde det svårt för oss genom att ge dem fem power play.

Fredrik Sjöström spelade drygt nio minuter för Rangers, sköt ett skott på mål och var plus ett.

Mats Sundins debut för Vancouver Canucks är avklarad. När Canucks i natt slog Edmonton Oilers på bortaplan med 4-2 fanns nummer 13 med på isen.

Han möttes med burop från publiken i Rexall Place och matchades väldigt försiktigt inledningsvis, men ju längre matchen led desto mer spelade han.

Till slut blev det strax över 15 minuters istid för Sundin, men inget skott på mål. Han hade ett par halvlägen, men timingen saknades.

I slutet av den andra perioden fick han chansen att spela power play tillsammans med tvillingarna Sedin, en formation som förmodligen kommer att spela mer ihop i framtiden.

Det blev ett svenskmål i matchen – Edmontons Robert Nilsson satte 1-1 efter 15.37 av den andra perioden. Nilssons sjätte fullträff för säsongen.

Av Vancouvers svenskar utmärkte sig Mattias Öhlund mest. I inledningen av den andra perioden sänkte han Erik Cole med en tuff tackling intill sargen. Direkt var Sheldon Souray framme och utmanade svensken på slagsmål. Öhlund backade inte undan, men knockades av en rak höger från förre Färjestads-backen Souray.

Daniel Sedin fick med sig en assist på Pavol Demitras 4-2-mål, som kom i tom bur.

Henrik Sedin och Alexander Edler spelade också för Vancouver, som tog sin 22:a seger för säsongen. Laget ligger femma i Western Conference.