Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-31

LÄRAREN OCH ELEVEN Mike Babcock och Todd McLellan.

NEW YORK. Nähä, där tog det stopp.

Hajarna från San Jose bet de röda vingarna av Detroit i natt.

Marian Hossa såg visserligen, precis i öppningen av andra perioden, till att Detroit fick första målet i det heta mötet i HP Pavilion – efter framspelning av Tomas Holmström

Men faktum är att San Jose hade dominerat matchen klart fram till dess – och ingen kunde säga annat än att det var rättvist när hemmalaget senare i samma period vände till 3-1 i rask takt.

I tredje akten hann det bli 4-1 också. Sedan kunde Brian Rafalski visserligen stänka in ett tröstmål, men då var det bara 32 sekunder kvar och faktum är att Detroit, slitet efter holmgången mot Anaheim natten innan, aldrig hade mycket till chans den här aftonen.

För Sharks tränare, Todd McLellan, var segern en stor triumf. Så sent som förra säsongen agerade han ju assisterande åt Detroit-basen Mike Babcock, men nu fick sig läraren alltså en lektion av eleven.