AIK fick en drömstart.

Men ett uselt byte tog Skellefteå tillbaka i matchen.

– Det är ju rena rama pojklagshockeyn, säger Canal plus expertkommentator Lasse Granqvist.

AIK hade 2-0 redan efter drygt fem minuter i den andra semifinalen.

Men Skellefteå reducerade med 28 sekunder kvar av den första perioden. 5.25 in i den andra var det dags igen. AIK gjorde ett dåligt byte och Melker Karlsson frispelade Oscar Möller som satte 2-2.

– Det är pojklagshockey att byta på det sättet två gånger i en SM-semifinal, säger Canal plus expertkommentator Lasse Granqvist.

”Klantigt"

Och experten Arto Blomsten håller med.

–  Visst är det klantigt och lite nonchalant. AIK:s bänk är långt ifrån målet, då måste man vara oerhört noggranna när man åker och byter. En back stannar alltid kvar, nu har man gjort det två gånger, säger han.

Med sju minuter kvar av perioden hade Skellefteå vänt matchen efter att Möller iskallt satt 3-2 bakom Viktor Fasth på straff. Men bara sekunder senare kvitterade AIK genom Christian Sandberg.