”Vi är så jävliga dåliga”

Uppdaterad 2011-12-30 | Publicerad 2011-12-29

Sågade sitt eget lag

Västerås-Bofors 2-1

Med bara 30 sekunder spelade åkte Boforsforwarden Fredrik Höggren till sig ett friläge och sköt – i stolpen.

I stället var det Västerås som tog ledningen i toppmötet. Efter drygt sex minuter av den första perioden prickade Jonte Berg in 1-0 till hemmalaget.

Sedan var det dags för Broc Little.

Efter en magisk start på säsongen har amerikanen haft en tyngre period. Men med familjen på plats i ABB Arena klev han fram och satte det matchavgörande 2-0-målet med tre minuter kvar av den andra perioden.

Daniel Sperrle, som var tillbaka i Västerås mål efter sex matcher på bänken, såg länge ut att få hålla sin första nolla för säsongen.

Med 1.30 kvar av den tredje perioden prickade dock Nick Plastino in Bofors reduceringspuck. Linus Persson noterades för en assist till målet och utökade därmed sin poängsvit till 14 raka matcher.

Trots det gick Bofors utan poäng från isen för första gången sedan den 11 december.

– Alla förluster svider, men det är klart att det svider extra mycket eftersom vi är så jävla dåliga, säger Martin Thelander till Viasat Hockey.

Borås-Rögle 1-4

Borås, som dessutom dras med stora ekonomiska problem, blir allt mer förankrade i botten.

Mot Rögle fick laget en mardrömsstart och orkade aldrig hämta sig efter det.

Daniel Sylwander satte 1-0 till Rögle efter 1.47 och efter 3.30 gjorde sedan Daniel Sylwander 2-0.

Segersiffrorna skrevs till slut till 4-1 eter att Alexander Johansson, som även spelade fram till Alexander Bonsaksens 3-1-mål, fastställt slutresultatet.

Jumbon Borås har åtta poäng upp till Almtuna, ovanför det negativa kvalstrecket.