Publicerad 2012-08-24

Petter Granberg fightades mot Oleg Saprykin i slutet av andra perioden

Petter Granberg nätade, men det räckte inte.

Skellefteå slog AIK igår och i kväll tog man en ny skalp när Salavat stod för motståndet.

Ryska klubben fick se sig besegrade med 4-2 på isen och dessutom vann unge Petter Granberg fighten mot den tolv år äldre Oleg Saprykin.

Efter en trevande lnledning på matchen började utvisningarna hagla men inget av lagen utnyttjade de numerära överlägena.

Först med fem minuter kvar kunde Denis Khlystov ge Salavat ledningen och det höll sig perioden ut.

I andra kom Skellefteå tillbaka och junioren Viktor Arvidsson satte kvitteringen innan Oscar Lindberg ökade på till ledning för Skellefteå med 2-1.

Matchstraff för båda

I inledningen av tredje kvitterade ryssarna genom Yuri Trubachyov men sen tog det stopp. Oscar Lindberg satte sin andra balja för kvällen till 3-2 och sen ökade Erik Forssell på till 4-2 som också blev slutresultatet.

– De flesta KHL-lagen spelar ganska defensivt men med oerhört snabba omställningar. Vi försökte täppa till det och det fungerade väldigt bra stora delar av matchen, säger Anders Forsberg till tidningen Norran.

Skellefteå gjorde en stark match men den största prestationen stod ändå JVM-spelaren Petter Granberg för. I slutet av andra perioden tog han fighten mot den tolv år äldre Oleg Saprykin och vann. Efteråt väntade matchstraff för båda.

Petterström skadad

Skellefteås enda orosmolm efter segern var att nyförvärvet Pontus Petterström klev av med en skada. Men enligt tränaren Anders Forsberg ska det inte vara någon fara.