AIK föll mot Skellefteå och skadelistan växer

Publicerad 2012-08-23

Esa Pirnes klev av.

AIK hockey gjorde precis som fotbollslaget – vek ned sig på hemmaplan.

Man hade ledningen med 2-1 i den andra perioden, men ett slarv i spel fem mot fyra av AIK gjorde att gästerna tog ledningen med 2-3.

Matchen präglades av många utvisningar, lite hafsat spel och lite revanschtema för många spelare. Tänker bland annat på Markus Svensson, numera i Skellefteås mål och Mats Lindgren, numera i AIKs bås.

Det var en helt ok försäsongsmatch i 30 minuter, AIK, främst, bjöd på många roliga kombinationer och kedjan med Esa Pirnes och bröderna Ahlström i APA-kedjan hade lekstuga i Skellefteås zon. Men när Pirnes utgick, för en ljumskskada, sabbades den formationen och hemmalaget fick inget bra vapen framåt.

I Skellefteå visade Joakim Lindström att han är en spelare av mycket hög klass. Två snygga mål och där återfinns kanske seriens bästa duo i Holloway/Lindström.

Förlusten var AIKs första på försäsongen.