Dagens namn: Ludvig, Love

Tre Kronor vann på nytt i Vitryssland

Publicerad 2017-04-23

Ny enkel seger och ännu en NHL-förstärkning.
Rikard Grönborg välkomnar William Karlsson i VM-truppen och gläds åt 5–1 i den andra landskampen på två dagar mot Vitryssland.

Det blev svensk seger även i det andra bortamötet med Vitryssland, Tre Kronors sista VM-förberedande landskamp utan NHL-förstärkningar. Matchen slutade 5–1.
I samband med matchen meddelade Svenska ishockeyförbundet att William Karlsson har tackat ja till VM. Columbusforwarden, som gjorde 25 poäng (6 mål+19 assist) på 81 matcher den gångna säsongen, blir därmed den tolfte NHL-spelaren i truppen till Tyskland/Frankrike.
Förbundskaptenen Rikard Grönborg väntar dessutom på svar från Chicagos forward Marcus Krüger.

Bergström avgjorde

På isen i Grodno ordnade André Petersson och Dennis Everberg en bra start för Sverige med varsitt mål i första perioden.
Vitryssland reducerade i powerplay i andra perioden och om inte svenske målvakten Niklas Svedberg varit vaken hade hemmalaget mycket väl ha kunnat kvittera.
I stället gjorde Alexander Bergström 3–1 i spel fem mot tre och Tre Kronor kunde så småningom gå ifrån till ännu en säker seger efter fredagens 4–1.
Linus Omark och Mario Kempe, i numerärt underläge, gjorde de avslutande målen i den tredje perioden.