Mardrömssekunderna som sänkte Frölunda

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-30

Släppte in två mål på 25 sekunder i andra perioden

Krisen i Frölunda blir allt djupare.

I kväll släppte laget in två mål på 25 sekunder, och laget är nu fast förankrat i botten av tabellen.

– Det känns riktigt tungt just nu, säger Robin Lindqvist.

Henrik Tömmernes Frölunda åkte på en ny smäll mot HV71.

Spelmässigt var Frölunda ganska bra i kväll, både framåt och bakåt.

Men de förlorade ändå hemma mot HV71.

Tung andraperiod

Den förlusten kan de framför allt skylla på 15 mardrömssekunder i den andra perioden.

Först, efter 7.48, hade Fredrik Bremberg pucken bakom mål. Han passade snyggt fram till Teemu Laine som hade smugit upp och helt fri enkelt kunde skjuta in 2–0 åt Jönköpingslaget.

25 sekunder senare var det alltså dags igen. Andreas Falk vann en tekning som gick bak till Daniel Grillfors. Grillfors tog fast pucken och sköt sedan ett slagskott som gick upp i det högra krysset, bakom Johan Holmqvist.

– Jag såg att det var mycket folk framför målet, så jag tänkte att det bara var att dra den vid sidan av han, sade Grillfors efter perioden till Canal Plus.

Gjorde två mål

Frölunda kom sedan tillbaka och gjorde både 1–3 och 2–3, Jukka Voutilainen kontrade in 4–2 17.35 in i den tredje perioden och avgjorde matchen, trots att Henrik Tömmernes reducerade med 15 sekunder kvar att spela.

Frölunda behåller därmed jumboplatsen i elitserien. I och med att AIK vann mot Linköping har de hela tre poäng, och sex mål, upp till säker mark ovanför kvalseriestrecket.

– Det känns riktigt tungt just nu, säger Frölundas Robin Lindqvist till Canal Plus, och fortsätter lite senare:

– Det känns jäkligt surt just nu, men det gäller att ta med det som är positivt från i kväll.