LHC släppte in sju mål mot Vålerenga

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-28

Linköping hämtade upp ett 3-0-underläge.

Men till slut fällde ett dubbelt boxplay laget.

Matchen mellan Vålerenga och Linköping var betydelselös redan innan slutsignal. Båda lagen hade innan lördagen missat att kvalificera sig till slutspel i European Trophy.

Istället var det bara hedern som stod på spel. Och efter ett mäktigt målkalas fick svensklaget se sig besegrade av den norska uppstickaren.

Fick mardrömsstart

Redan efter 52 sekunder i första perioden tog Vålerengen ledningen och rakade in 1-0. Ytterligare två mål stänktes in i första akten, men Linköping vägrade att ge vika. Istället stod de för en snygg upphämtning när Andreas Jämtin, Erik Andersson, Victor Wahlqvist och Johan Andersson fixat fram en 5-5-kvittering.

Men trots upphämtningen föll LHC på mållinjen. Jämtin och Jari Tolsa förpassades till botbänken och i samma veva avgjorde Vålerengen med två mål under loppet av en och en halv minut. Matchhjälte blev tvåmålsskytten Blake Evans.