Dagens namn: Dagny, Helny

Skellefteå bjöd på sen vändning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-18

Nykomlingarna kunde inte rädda Modo

Skellefteå låg trots spelövertag under i större delen av matchen mot Modo men lyckades vända i slutminuterna.

Modo såg starkast ut inledningsvis och tog ledningen i första perioden genom Daniel Josefsson. Ledningen utökades genom Sondre Olden, som är den senaste i raden av norska supertalanger i Modo. Skellefteå tog därefter över initiativet och hemvändande Fredrik Lindgren kunde reducera i slutet av andra perioden.

Tenkrat avgjorde

Övertaget fortsatte i den tredje perioden och efter 8:27 prickade Christian Söderström in 2-2. Repliken kom snabbt då Nicklas Danielsson gjorde sitt första mål i Modotröjan, men detta hjälpte föga då Skellefteås press fortsatte - Pierre-Eduard Bellemare satte först kvitteringen och Petr Tenkrat avgjorde med sitt 4-3-mål.

Skellefteå är nu storfavoriter till att ta hem de 150 000 kronorna som vinnarna i Umeå Hockeyfestival belönas med. Noterbart är att samtliga målskyttar i Modo är nya för säsongen.