Publicerad 2016-02-25

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Robin Figren bröt måltorkan mot Malmö Redhawks.

Sedan avslöjades Frölundastjärnans hemliga knep.

– Det är deodorant. Det är doft av sommaräng, säger han.

Robin Figren gav Frölunda ledningen i den första perioden mot Malmö Redhakws. Stjärnan har inte nätat på några matcher, men gav hemmalaget 1-0 med 33 sekunder kvar av perioden.

– Jag tycker själv att jag ska vara med och göra mål så det är klart att det är skönt för egen del också, säger han till C More.

Använde ammoniak

Sedan visades bilder där Figren sniffar ur en plastburk och sedan grimaserar. C More-kommentatorn Patrik Westberg misstänkte att det var ammoniak i burken, men Figren ville inte avslöja något.

– Det är deodorant. Det är doft av sommaräng, säger han till C More.

Ammoniak är ett beprövat knep som använts tidigare SHL. För några säsonger sedan använde sig Linköping av gasen. Då kritiserades tilltaget eftersom ammoniak i höga halter är frätande.

När Sportbladet frågar Figren om sniffandet står han fast vid att det var en deodorant.

– Jag förstod att det blev snack om det. Men det var som jag sa, det var en deodorant med doft av sommaräng.

Skojar du, var det en deodorant?

– Ja, jag har inga kommentarer om det i övrigt.

Det snackades om att det var ammoniak du sniffade på, stämmer det?

– Du får väl vara med. Släng på dig en Frölundatröja och var med så får du se, haha.

Johnson tvåmålsskytt

Andreas Johnson ökade på till 2-0 för Frölunda i mitten av den andra perioden. Malmö fick lite känning när Mathias Tjärnqvist reducerade med tre minuter kvar av perioden. Frölunda hade dock kontroll på matchen och i den sista perioden satte Nicklas Lasu först 3-1 innan Johnson avslutade målskyttet när han satte 4-1 efter ett snyggt anfall.