Frölunda förlorade även jumbofinalen mot AIK. Lagets befäste därmed sin sistaplats.

En slutspelsplats blir därmed allt mer avlägsen.

– Det gäller att se möjligheterna, säger tränaren Kent Johansson.

Det råder ingen tvekan om det längre: Krisen i Frölunda är total.

Laget förlorade i kväll jumbofinalen mot AIK med 1–2 efter straffar. Det var lagets sjätte raka förlust, och laget ligger därmed kvar på tabellens sista plats.

Ångestladdat

Att det var en match mellan de två lag som inför matchen låg på tabellens sista platser syntes. Spelet var stundtals riktigt krampaktigt, och ångesten syntes tydligt.

Frölunda inledde bättre, men i den andra perioden var det AIK som var det bättre laget vilket tydligt syntes på skottstatistiken (7–14), och laget kvitterade då välförtjänt genom Peter Nolander. Men Frölunda jobbade sig in i matchen igen i tredje, och det var länge helt ovisst vilket lag som skulle vinna.

Men det blev till slut AIK, och Frölunda åkte på sin sjätte raka förlust. Matchvinnare blev Christian Sandberg, som satte AIK:s sista straff, och Viktor Fasth som vackert räddade Frölundas näst sista straff då han fräckt rusade ut och tog pucken framför Toni Koivistos skridskor, och sedan säkert räddade Jespet Mattssons sista straff.

Lasu sänktes

Mest smärtsam var förlusten kanske för forwarden Nicklas Lasu. Halvvägs in i den tredje perioden sköt den hårdskjutande backen Mikko Mäenpää ett hårt skott från blå. Framför mål stod Lasu och försökte hoppa undan, men han sänktes av Mäenpääs hårda skott. Men efter att ha grinat illa tog han sig upp igen och kunde spela färdigt matcgen.

Men speciellt glad lär han inte vara. Frölunda ligger sist i serien, med endast sju matcher kvar att spela. Upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen är det hela sju poäng.

– Det gäller att gilla det och se möjligheterna, nu kan vi inte titta ner i tabellen utan vi kan bara titta uppåt, säger tränaren Kent Johansson till Canal Plus.

– Vi är med i rejset fortfarande och måste tänka positivt, säger Joel Lundqvist till SVT.