Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-21

Vinster för Rögle, Almtuna och Troja/Ljungby

Viktor Lindgren.

Tingsryd – Rögle 1-8

Tidigare i veckan vann Tingsryd med 3-2 över Leksand efter straffar, men i närheten av den prestationen var man inte då Rögle kom på besök till Dackehallen.

Istället blev det ett ordentligt ras.

Skåningarna rivstartade med en 4-0-ledning i den första perioden, och redan efter 3-0-pucken av Viktor Lindgren efter drygt halva perioden så gav hemmamålvakten Tero Leinonen upp och lämnade över målvaktsspaden till skadecomebackande Victor Tisell.

Det hjälpte dock inte Tingsryd som fick se förlustsiffrorna rasa iväg till 8-1 och noterbart är att Rögle spred ut målskyttet på åtta olika spelare. Transatlanterna Victor Bartley och Eric Himelfarb passade båda på att bli målskyttar för tredje matchen i rad.

Formstarka Rögle tog därmed femte raka segern och närmar sig en direktplats till kvalserien. Laget är tre poäng bakom trean Leksand med två matcher färre spelade.

Almtuna – Oskarshamn 1-0

Sviten om nio raka segrar bröts senast mot Mora, men Almtuna har inte låtit sig nedslås av det.

Hemma mot Oskarshamn plockade laget poäng för elfte matchen i rad när man slog tillbaka smålänningarna med 1-0. Offensive backen Fredrik Sandgren slog in matchens enda mål i power play i slutet av den första perioden.

Magnus Hellberg i hemmamålet motade totalt 21 skott och höll sin fjärde nolla för säsongen. Noterbart är också att detta var den tredje hemmamatchen den här säsongen som Almtuna lyckades vinna med 1-0.

Almtuna är femma i tabellen, fyra poäng efter trean Leksand som innehar den sista direktplatsen till kvalserien, men Uppsalalaget har två matcher färre spelade.

Troja/Ljungby – Sundsvall 4-0

Snacka om att det blev drömdebut för nye målvakten Tommi Satosaari i Troja/Ljungby.

Finländaren, som värvades häromdagen, höll nollan i debuten när seriejumbon vann måstematchen mot bottenkollegan Sundsvall och veteranen motade totalt 38 skott.

Adam Miller inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i den första perioden och sedan följde Johan Linnander upp det med att göra både 2-0 och 3-0 i den andra perioden, och där var matchen vunnen för smålänningarna.

Troja vann till slut med 4-0 och avslutade därmed en tre matcher lång förlustsvit. Laget är dock alltjämt överlägsen seriejumbo, men knaprade i och med segern in på Tingsryd och Sundsvall närmast ovanför i sammandraget.