Publicerad 2015-10-13

Slog Karlskoga i en målfest

Det svängde ordentligt.

Men när allt var över slutade det som vanligt på Hovet den här säsongen: AIK tog alla tre poäng.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra i dag, säger Christian Sandberg i C More efter 7-4-segern mot Karlskoga.

AIK fortsätter att vara omutbara på Hovet i år.

Mot formjagande Karlskoga kom sjätte raka trepoängaren, men det satt hårt åt.

De svartgula dominerade den första perioden men på tavlan stod det bara 1-1 efter att Christian Berglund kvitterat AIK:s ledningsmål i comebacken efter avstängning.

Varsitt mål bjöds det på även i andra perioden efter att AIK:s Robin Kovacs först tagit vara på ett misstag av Christoffer Ehn i egen zon innan Henrik Björklund kvitterade på en spelvändning.

Ehn fick lite revansch på missen i början av tredje perioden när han grävde fram pucken till Carl Persson som kunde göra 3-2 för bortalaget.

Målexplosion i tredje perioden

Ett mål som mest tände AIK. Malte Strömwall, Jesper Frödén och Christian Sandberg gjorde mål inom sju minuter och avgjorde matchen för AIK som sedemera slutade 7-4 för hemmalaget.

AIK är därmed kvar i serieledning i allsvenskan medan Karlskoga nu ligger nästjumbo med sina 13 poäng.

Christian Sandberg, tvåmålsskytt i dag, njuter på Hovet.

– Vi har bra stöd och det känns som att alla grabbar i laget tycker det är kul att spela hemma. Det är viktigt att vi får bjuda tillbaka till publiken som här, säger han.

Karlskoga-tränaren Tobias Thermell:

– Vi chansar lite för mycket och kladdar för mycket med pucken.

Timrå vann bortamötet med Mora med 1-0 efter mål av Oscar Johansson. Även Sundsvall-Almtuna blev en jämn historia som Sundsvall kunde vinna på straffar.