Stark vändning av Sundsvall

AIK–Borås 2–0

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-31

AIK inledde serien starkt och låg ett bra tag på en andraplats bakom Leksand.

Efter totalt fem förluster låg Solna-laget inför matchen mot Borås på en sjätteplats.

Men när slutsignalen gick var man ett lag ovanför play off-strecket.

Johan Adolfsson slog till med första periodens enda mål.

Borås saknade sannerligen inte chanser, men det var hemmalaget som gjorde målen.

Efter drygt halva matchen gjorde Kristian Gahn 2-0, en fullträff som dödade matchen.

Christopher Heino-Lindberg motade 27 skott, storspelade och såg till att AIK tog tre poäng.

Troja/Ljungby–Sundsvall 4–5

I hemmamötet med Sundsvall rivstartade Troja/Ljungby matchen. Patrik Kannerling inledde målskyttet efter 2.41, och mindre än en minut senare slog Pär Edblom in utökningen.

Det var 11-11 i skott men Trojas målvakt Tommy Sandahl spikade igen rejält.

Innan perioden var över stod det 3-0 på resultattavlan.

Sedan var det något som hände i mittperioden. Och det var inte lite.

Det började med att Niklas Öhman gav gästerna hopp med sitt 3-1-mål efter 2.42.

Sex minuter senare reducerade Sundsvall återigen. Den här gången var det Niklas Johansson som hängde pucken i nät.

Ögonblicket senare drog gästerna på sig en utvisning och Troja hade återigen chansen att gå upp till en tvåmålsledning. Men istället var det Jörgen Nordlöf i Sundsvall som kvitterade – i box play alltså.

En annan Nicklas Johansson blev också målskytt och gjorde en repris på 3-3-målet. Återigen var det i box play, och Sundsvall vann perioden med fantastiska 4-0. Detta trots hela att man bara hade nio skott på mål mot Trojas 20. Tungt framför allt för målvakten i Troja, Tommy Sandahl, som inledde matchen så bra.

Oscar Andersson kvitterade i tredje perioden, men den största kallduschen för kvällen var Daniel Olssons puck som hittade nätet bara 22 sekunder före slutet och avgjorde matchen.

Björklöven–Huddinge 1–0

Björklöven är en besvikelse så här långt. Inför kvällens omgång låg Umeålaget på en åttondeplats, hela nio poäng upp till tredjeplatsen som laget inför säsongen i alla fall, siktade på.

Säsongen är lång och laget hinner med all säkerhet att reparera sig.

På fredagen tog man emot bottenlaget Huddinge och det blev en målsnål tillställning.

Hemmalaget vann med 1-0 och det var första efter straffar som laget kammade hem två poäng.

Johan Forsberg blev matchvinnare om man bortser från poängräddarna till målvakter. Björklövens Mikael Zajkowski räddade 22 skott, och Huddinges Niklas Svedberg fantastiska 39 stycken.

Växjö–Bofors 5–1

Växjö stärker tredjeplatsen efter seger mot Bofors på fredagen.

Efter en mållös förstaperiod och 13 stoppade skott av Bofors-målvakten Micael Andersson, kunde varken han eller laget stå emot hemmalagets press i mittperioden.

Per Helmersson inledde målskyttet efter 4.17, och bara 29 sekunder senare rakade Erik Lindhagen in tvåan.

Växjö gick upp till en 4-0-ledning, och Karlskoga-lagets reducering en minut före pausvilan blev resultatlös.

Christian Magnusson avslutade målskyttet i tredje perioden och Växjö vann klart.

Oskarshamn–Almtuna 2–7

Viktigt möte mellan två lag som inför matchen stod på lika många poäng.

Almtuna var det bättre laget i första perioden och släppte bara tre skott emot sig.

Redan efter 1.28 slog Jonathan Persson, i power play, in sitt första mål för säsongen.

Oskarshamn började få ordning på spelet igen, men då kom kallduschen. Persson var framspelare den här gången när Fredrik Vestberg pressade in 0-2 bakom IKO-målvakten Christian Engstrand. Och det skulle bli mer. Tidigt i andra drog Victor Rollin-Carlsson in en back hand. En tremålsledning och matchen kändes redan då körd.

Efter 4.12 gjorde Per Svensson det viktiga 3-1-målet som gjorde att IKO fick luft under vingarna. Almtunas stora ledning var plötsligt knapp när Ragnar Karlsson reducerade bara några minuter senare.

Gästerna fick ändå lite andrum inför sista perioden tack vare Linus Stenssons 2-4 i power play som han slog in ur snäv vinkel.

Sedan rann det iväg.

Almtuna gjorde tre mål i slutperioden och vann för första gången på nio försök i Oskarshamn.