Påhlsson bakom Anaheims seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-05

Anaheims svenske slitvarg Samuel Påhlsson kan sträcka lite extra på sig efter nattens 2-0-seger över Phoenix Coyotes. Hans tränare Randy Carlyle var väldigt nöjd med sitt lag och hyllade indirekt svensken efteråt.

– Det här var vår bästa laginsats, sa Carlyle till AP, samtidigt som han särskilt lyfte fram lagets special teams.

– Det var skillnaden i den här matchen. Vi gjorde två power-play-mål och dödade fyra utvisningar.

NHL

En stor del av Ducks framgångsrika penalty-killing är Påhlsson, som spelade över 22 minuter i matchen, varav 5.12 var i numerärt underläge.

Joakim Lindström spelade knappt 14 minuter för Coyotes och sköt tre skott på mål.

Resultatet innebar att lagen bytte plats i tabellen för Western Conference – Anaheim är nu sexa och Phoenix sjua.

Noterbart från matchen i övrigt var att Coyotes tog två slarviga utvisningar för spel med för många spelare på isen och att lagets rookie Kyle Turris, som hade kunnat spela JVM för Kanada, var petad.

Inför ett knappt halvfullt Philips Arena i Atlanta förlorade hemmalaget Thrashers mot Tampa Bay Lightning med 4-1.

Atlantas blågula backduo Niclas Hävelid och Tobias Enström fick mest respektive näst mest speltid bland backarna i hemmalaget. Enström slutade också på plus ett, trots förlusten.

I och med segern gick Tampa förbi Atlanta i botten av Southeast Division.

Johnny Oduya såg med två passningspoäng till att New Jersey Devils kunde besegra Ottawa Senators med 4-3. Senators tog ledningen tre gånger i matchen, men fick ändå till slut ge sig efter att Brian Rolston avgjort på övertid.

Oduya passade först fram till Jamie Langenbrunners 3-3, som kom med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden, och sedan till Rolstons matchavgörande mål. Det var Oduyas fjortonde och femtonde poäng för säsongen.

Lagkaptenen Daniel Alfredsson spelade mest av alla i Senators – hela 24.08 – och noterades för en assist.

Ottawa har stora problem på bortaplan; på de senaste femton matcherna har man bara vunnit en.

Minnesota Wild besegrade Colorado Avalanche med 2-0 på bortaplan. Huvudrollerna spelades av veteranen Owen Nolan, som gjorde Wilds båda mål, och finländske målvakten Niklas Bäckström, som höll nollan efter 33 räddningar.

Kim Johnsson spelade närmare 25 minuter för gästerna och sköt två skott på mål.

Colorados ende svensk Daniel Tjärnqvist fick återigen se matchen från läktaren. Kanske att Adam Footes skada i matchen gör att Tjärnqvist får spela nästa match. Foote lämnade matchen tidigt i den andra perioden med en armskada.

Det var sex svenskar på isen när Vancouver Canucks föll hemma mot Dallas Stars.

Hemmalaget tog tidigt en 2-0-ledning, men Dallas kom tillbaka och efter 13.51 av andra perioden var matchen kvitterad igen. 2-2 stod sig matchen ut och efter en mållös förlängning fick straffar avgöra. Där var Dallas det hetare laget med tre mål på fem försök. Extrapoängen till gästerna, således.

Canucks fyra svenskar fick alla mycket istid. Mattias Öhlund spelade över 27 minuter, men missade i markeringen när Mike Modano styrde in 1-2 i slutet av den första perioden. I övrigt var han felfri.

Tvillingarna Sedin spelade över 22 minuter vardera, slutade på minus ett, men ingen av dem fick chansen i straffläggningen, trots att den pågick i fem omgångar.

Det fick däremot Alexander Edler, men hans straff räddades av Marty Turco.

Mats Sundins debut dröjer dock ytterligare. Han tränar för fullt med Vancouver, men det är fortfarande osäkert när han är redo för spel.

Av Dallas svenskar utmärkte sig Loui Eriksson mest. Klubbens skyttekung fick med sig en assistpoäng och satte också sin straff på Jason LaBarbera.

Backen Nicklas Grossman fick sparsamt med speltid (10.32), medan Fabian Brunnström (benskadad) och Joel Lundqvist (axelskadad) inte kom till spel.