Oskarshamn–Troja/Ljungby

Två förluster och 2–14 i målskillnad på två matcher för Oskarshamn.

I kväll hade man läge att kamma hem första poängen för säsongen. Men nykomlingen Troja/Ljungby imponerade samtidigt som smålänningarna återigen vek ned sig.

Troja behövde 5.45 på sig innan man tog ledningen genom Pär Edblom.

Hemmalaget hade elva skott på mål i första perioden, men lyckades så långt inte få hål på Trojas debuterande målvakt Tommy Sandahl.

I stället hade Daniel Håkansson utökat till 0–2 i spel fem mot fyra, och i samma veva bytte hemmalaget ut målvakten Christian Engstrand till förmån av Marcus Lundell.

Tommy Sandahl å andra sidan agerade säkert mellan stolparna. Med 96,3 räddningsprocent var han en stor bidragande faktor till lagets första seger i allsvenskan.

– Det här är en lagseger. Vi har gubbar som täcker skott i andra perioden. Det var en härlig offervilja från alla gubbar, säger målvakten till Radiosporten.

Mikael Sjöström punkterade mer eller mindre matchen när han stötte in 0–4 i slutet av andra perioden.

Matchen slutade 1–5 och Oskarshamn har väldigt mycket att fundera över inför fortsättningen.

Almtuna–Växjö

Växjö tog sin tredje raka seger i allsvenskan. I kväll besegrades Almtuna på bortais (2–4).

– Även om vi inte gör en kanonmatch så får vi med oss tre poäng härifrån, det känns bra, säger matchvinnaren Patrik Carlsson till Radiosporten.

Almtuna började matchen mycket bra, men det var gästerna Växjö som svarade för båda målen i första perioden. Slarv i offensiv zon bäddade för spelvändning och 0–1 genom Växjös Patrik Carlsson.

Fyra minuter före pausvilan utökade Robert Rosén ledningen till 0–2 i spel fem mot fyra.

När halva matchen var spelad gjorde Linus Stensson inget misstag när han kom helt ren med Växjös målvakt Viktor Fast och satte reduceringen.

Almtuna var sedan inte långt ifrån en kvittering. Men istället slog Patrik Carlsson till igen och hemmalaget hade ett tvåmålsunderläge inför sista perioden.

Trots att Linus Stensson gjorde ytterligare ett mål, räckte det inte till någon poäng, även om AIS var nära att kvittera.

Almtunas målvakt Mark Owuya agerade osäkert när Växjö avgjorde matchen till 2–4 efter 17.29 genom Christian Magnusson.

AIS hade fantastiska 47 skott på mål, men i vägen stod Viktor Fast som storspelade.

Bofors–Sundsvall

Bofors har inlett serien med två raka nederlag, men i hemmamötet med Sundsvall var det ketchupeffekten som gällde.

Efter ett tidigt mål av Viktor Sjödin, kunde sedan Johan Bülow näta i power play efter 16.24. Och bara minuten senare slog Patrik Lundh in 3–0.

I inledningen av andra rakade Linus Persson in 4–0 på ett friläge.

Matchen var redan avgjord trodde – många. Men Sundsvall fick en drömöppning i slutperioden och reducerade snabbt genom Niclas Johansson, och efter ytterligare en reducering var det match igen.

När Sundsvalls Niklas Öhman sedan tryckte in 5–3 stod klockan på 11.00. Det blev nerver i slutskedet. Trots den övertygande ledningen lyckades bortalaget imponerande slå in 5–4-pucken drygt fyra minuter från slutet.

33 sekunder före slutet plockade laget ut målvakten, men närmare kom man inte.

All heder dock åt Sundsvall som fortsatte kriga trots fyramåls-underläge.

Huddinge–Mariestad

Två inledande förluster. Huddinge skrek sannerligen efter poäng inför kvällens match mot nykomlingen Mariestad.

Huddinge klippte till med två snabba mål i första perioden. Oscar Ahlström på pass från brorsan Victor visade vägen redan efter 1.41 och tre minuter senare rakade Jesper Andersson in 2–0.

Efter två perioder stod det 31–28 på resultattavlan, men 3–0 i mål. Victor Ahlström svarade för sitt andra mål i matchen och sin tredje poäng när han överlistade Pär Åkerström i Mariestads-målet.

I tredje perioden reducerade Fredrik Johansson med ett sent mål som betydde 4–2 när det bara återstod 52 sekunder.

Då passade Victor Ahlström på att avgöra tillställningen. Oscar hittade Victor och det var 5–2 åtta sekunder från slutet.

Hemmamålvakten Tom Olsson glänste mellan stolparna och motade 37 skott.