Matchfakta 19/11

Columbus–Detroit 4–5 (1–2, 2–1, 1–1, 0–0, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-19

Första perioden: 1–0 (10.29) Duvie Westcott 1 (Ron Hainsey, Rick Nash), spel 5 mot 4, 1–1 (14.56) Nicklas Lidström 3 (Pavel Datsyuk, Brian Rafalski), spel 5 mot 3, 1–2 (15.22) Tomas Holmström 11 (Nicklas Lidström, Brian Rafalski), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2–2 (00.40) Sergei Fedorov 6 (Nikolai Zherdev, Ron Hainsey), spel 5 mot 3, 2–3 (01.42) Brett Lebda 2 (Valtteri Filppula, Tomas Holmström), 3–3 (14.26) Rick Nash 14 (Nikolai Zherdev, Pascal Leclaire), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 4–3 (13.51) Nikolai Zherdev 6 (Rick Nash, Jiri Novotny), 4–4 (15.10) Pavel Datsyuk 4 (Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström).

Skott: 40–35 (17–13, 7–8, 12–9).

Utvisningar, Columbus: 4 x 2 min. Detroit: 5 x 2 min.

Publik: 15 503 (i Nationwide Arena).

Målvakter, Columbus: Pascal Leclaire 88,6%, istid 60.57 Detroit: Chris Osgood 90,0%, istid 64.14

Henrik Zetterberg, f, Detroit 0, 1, 0, 0, 0, 22.29

Matchen: Henrik Zetterberg förde en anonym tillvaro i nattens match. ”Bara” en assist av Zäta och inte ett enda skott på mål av spelaren som stora delar av säsongen toppat poängligan.

Istället steg flera andra svenskar fram:

• Nicklas Lidström gjorde tre poäng (1+2).

• Tomas Holmström hade två poäng (1+1)

• Johan Franzén satte avgörande straffen.

Nicklas Lidström var imponerad av motståndet.

– Det gjorde tre mål i power play och höll oss på alster. Vi kämpade hela vägen och trots att vi låg under i den tredje perioden kom vi tillbaka, sa Lidström.

Columbus coach Ken Hitchcock var ändå någorlunda nöjd – trots förlusten.

– Det är det bästa lagen i Western Conference vi mötte, men vi borde fått självförtroende från detta. Vi pressade dem ända till slutet, sa Hitchcock.

Minnesota–Colorado 4–1 (1–0, 3–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (15.42) Aaron Voros 2 (Matt Foy, James Sheppard).

Andra perioden: 2–0 (03.32) Matt Foy 1 (James Sheppard, Kurtis Foster), 3–0 (15.15) Stephane Veilleux 3 (Martin Skoula), 3–1 (15.57) Milan Hejduk 5 (–), 4–1 (17.16) Brent Burns 5 (Brian Rolston, Pierre-Marc Bouchard).

Skott: 26–28 (11–7, 12–15, 3–6).

Utvisningar, Minnesota: 4 x 2 min. Columbus: 2 x 2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center).

Målvakter, Minnesota: Josh Harding 96,4%, istid 60.00 Colorado: Peter Budaj 84,6%, istid 59.58

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 2, 2, –1, 22.01

Matchen: Gladast i Xcel Energy Center i natt var förmodligen Minnesotas anfallare Matt Foy. Hans 2-0-mål i början av den andra perioden var inte bara säsongens första fullträff utan också den första sedan 12 oktober 2005 för den 24-årige kanadensaren.

Foy assisterade även till Aaron Voros 1–0 i den första perioden.

– Vi är några unga killar där ute som crashar och bangar och försöker få pucken i nät. Aaron ger oss lite storlek och Sheppard (James) har skickligheten och kunskapen i vår kedja. Alla vi tre lyckades bra i dag, sa Matt Foy om sina kedjekompisar.

Colorado har nu förlorat två raka matcher och var aldrig i närheten av poäng i natt.

– De två senaste matcherna är nog de två sämsta denna säsong. Jag har ingen förklaring till det, sa anfallaren Milan Hejduk om Avalanches svaga insats.

Vancouver–Calgary 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (02.49) Henrik Sedin 5 (–), 1–1 (04.53) Adrian Aucoin 2 (Daymond Langkow).

Andra perioden: 2–1 (09.52) Willie Mitchell 1 (Markus Näslund, Daniel Sedin), 3–1 (17.52) Markus Näslund 6 (Henrik Sedin), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 4–1 (05.35) Brad Isbister 1 (Ryan Kesler, Taylor Pyatt).

Skott: 21–30 (10–12, 6–8, 5–10).

Utvisningar, Vancouver: 4 x 2 min. Calgary: 4 x 2 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place).

Målvakter, Vancouver: Roberto Luongo 96,7%, istid 60.00 Calgary: Miika Kiprusoff 81,0%, istid 60.00