Matchfakta 27/11

New York Islanders–Dallas 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-27

Andra perioden: 1–0 (9.07) Richard Park 3 (Radek Martinek) spel fyra mot fem, 1–1 (11.37) Mike Modano 7 (Niklas Hagman, Jussi Jokinen).

Tredje perioden: 1–2 (6.07) Jeff Halpern 5 (Sergei Zubov, Stu Barnes), 2–2 (17.22) Miroslav Satan 6 (Marc-Andre Bergeron, Bryan Berard) spel fem mot fyra.

Förlängningen: 2–3 (0.35) Mike Modano 8 (Stephane Robidas, Sergei Zubov) spel fyra mot fyra.

Skott: 25–31 (12–8, 6–12, 7–9, 0–2).

Utvisningar, NY Islanders: 5 x 2 min. Dallas: 4 x 2 min.

Publik: 8 161 (i Nassau Coliseum).

Målvakter: NY Islanders: Rick DiPietro 90,3%, istid 60.15 Dallas: Marty Turco 92,0%, istid 60.10

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 13.24

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 2, 0, 0, 8.14

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 11.57

Matchen: En svit fortsätter och en tog slut i Nassau Coliseum. Dallas Stars tog sin sjätte raka seger i ligan och samtidigt var det den första segern över New York Islanders sedan mars 2001. Målvakten Marty Turco, 32, har fått allvarlig konkurrens om jobbet som förstemålvakt av Mike Smith, 25, och kvällens match var bara Turcos andra under den sex matcher långa segersviten. Smith fick dock vila mot Islanders efter sin arbetsinsats i Madison Square Garden kvällen innan. Islanders första mål är något som Turco kommer att försöka glömma så snart som möjligt. I numerärt underläge jagade Richard Park en puck ner i Stars zon som Turco åkte ut för att rensa bort, men han hann inte fram i tid så Park rundade honom, höll bort ryske backen Sergei Zubov och la in pucken i det övergivna målet. Veteranen Mike Modano, 37, kvitterade två minuter senare. I den tredje perioden verkade Stars ha kopplat greppet om de två poängen, men då slog Miroslav Satan, 33, kvitterade. I förlängningen var det sedan Modano som avgjorde med sitt andra mål för kvällen då han överlistade Rick DiPietro efter en retur. Islanders misslyckades med att göra mål i den första perioden för sjätte matchen i rad. Hemmalagets Bill Guerin hade åtta utvisningsminuter inför matchen, men drog på sig hela sex nya minuter under de två första perioderna.

Philadelphia–Boston 3–6 (0–2, 2–3, 1–1)

Första perioden: 0–1 (4.06) Glen Murray 5 (Marc Savard), 0–2 (7.34) Marc Savard 5 (Zdeno Chara).

Andra perioden: 0–3 (1.43) Glen Murray 6 (Marc Savard), 0–4 (7.35) Glen Metropolit 5 (Chuck Kobasew), 1–4 (10.07) Mike Knuble 7 (Joffrey Lupul, Mike Richards) spel fem mot fyra, 2–4 (12.32) Mike Richards 14 (Daniel Briere, Randy Jones) spel fyra mot tre, 2–5 (13.39) Peter Schaefer 4 (Andrew Alberts, Brandon Bochenski).

Tredje perioden: 3–5 (4.02) Scottie Upshall 5 (Jeff Carter, Lasse Kukkonen) spel fem mot fyra, 3–6 (19.54) Chuck Kobasew 10 (Marc Savard, Zdeno Chara) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 23–32 (9–12, 4–13, 10–7).

Utvisningar, Philadelphia: 2 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min. Boston: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 457 (i Wachovia Center).

Målvakter: Philadelphia: Martin Biron 78,6%, istid 23.42 (11 räddningar) Philadelphia: Antero Niittymäki 88,2%, istid 34.45 (15 räddningar) Boston: Tuukka Rask 87,0%, istid 60.00

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 0, 0, +3, 19.48

Matchen: Boston Bruins ville ha revansch för det senaste mötet med Philadelphia Flyers när man kom till Wachovia Center. Matchen i Boston för exakt en månad sedan slutade inte bara med seger för Flyers utan också på sjukhus för Bruins center Patrice Bergeron, 22, som tacklades fult av backen Randy Jones. Jones fick två matchers avstängning medan Bergeron fortfarande vilar efter sin allvarliga hjärnskakning.

- Vi sa redan från start att vi var här för att vinna matchen. Vi var inte här för att ta hand om den andra (Jones) händelsen, sa Bruins coach Claude Julien till AP.

En spelare som verkligen visade att Flyers skulle få en jobbig match var centern Marc Savard, 30, som gjorde ett mål och passade fram till tre stycken. Bortalaget såg ut att ha avgjort matchen då Glen Metropolit satte 4-0 efter 7.35 av den andra perioden, men Flyers visade prov på god moral och kom tillbaka med tre mål i numerärt överläge innan Chuck Kobasew spikade slutresultatet till 6-3 med ett mål i det tomma hemmamålet. Det var inga incidenter med Randy Jones, men däremot så fick hans klubbkamrat i Flyers, Scott Hartnell, fem minuters utvisning och matchstraff för boarding efter att ha tacklat backen Andrew Alberts in i sargen. Alberts lämnade isen med en huvudskada och kommer att undersökas under tisdagen.

- Jag försökte inte att skada honom, sa Hartnell.

Per-Johan Axelsson sköt ett skott i den första perioden som krossade ett plexiglas, något som försenade matchen i nio minuter.

Washington–Buffalo 1–3 (0–1, 1–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (10.55) Jochen Hecht 7 (Brian Campbell, Jaroslav Spacek).

Andra perioden: 1–1 (0.49) Alexander Ovechkin 17 (Steve Eminger), 1–2 (8.07) Jochen Hecht 8 (Daniel Paille), 1–3 (11.47) Jason Pominville 6 (Jochen Hecht).

Skott: 31–28 (9–9, 13–12, 9–7).

Utvisningar, Washington: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Buffalo: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 11 204 (i Verizon Center).

Målvakter: Washington: Olaf Kolzig 89,3%, istid 58.33 Buffalo: Ryan Miller 96,8%, istid 60.00

Michael Nylander, f, Washington 0, 0, 3, 0, -2, 16.38

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 2, 0, 0, 19.25

Matchen: Buffalo Sabres inledning på säsongen var tuff, men nu visar det tippade topplaget att ”experterna” har rätt. Segern över Washington Capitals var deras femte raka seger och coachen Lindy Ruff menar att laget nu har marginalerna på sin sida istället för emot sig.

- Det var två-tre matcher innan den pågående sviten som jag tycker att vi borde ha vunnit. Vi gjorde allt rätt i de matcherna utom att vinna, sa Ruff till AP.

Washington hade vunnit två raka matcher under nya coachen Bruce Boudreau – som tog över efter att Glen Hanlon fick sparken i torsdags – och Capitals visar upp ett helt annat spel under Boudreaus ledning. Laget spelar med en aggressivare offensiv och utan Ryan Miller i Sabres mål så hade man nog tagit en ny seger. Miller räddade totalt 30 skott och har nu sex segrar på sina sju möten med Capitals.

- Vi hade bra energi. Vi spelade lika tufft och bra som motståndarna, men inte lika smart som dom, sa Boudreau.

Centern Jochen Hecht, 30, svarade för två mål och en assist och var, tillsammans med Miller, den store matchhjälten. Det var inte långt borta att tysken gjort ett hattrick, men Olaf Kolzig räddade hans chans i den tredje perioden. Alexander Ovechkin har noterats för poäng i nio matcher i rad i och med hans kvittering i den andra perioden, hans personliga rekord är 13 matcher från förra säsongen.

Edmonton–Columbus 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (3.38) Kyle Brodziak 4 (Geoff Sanderson, Denis Grebeshkov), 1–1 (14.10) Ron Hainsey 3 (Michael Peca, David Vyborny) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (9.27) Andrew Cogliano 5 (Robert Nilsson, Dustin Penner), 3–1 (19.44) Ales Hemsky 8 (-) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 20–37 (7–9, 6–14, 7–14).

Utvisningar, Edmonton: 7 x 2 min. Columbus: 3 x 2 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter: Edmonton: Dwayne Roloson 97,3%, istid 59.46 Columbus: Pascal Leclaire 90,0%, istid 25.57 (9 räddningar) Columbus: Fredrik Norrena 88,9%, istid 32.45 (8 räddningar)

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 1, 1, 0, +1, 10.29

Matchen: Edmonton Oilers tog sin andra raka hemmaseger och facit på de sex raka hemmamatcherna blev till slut godkända tre segrar och tre förluster. De två poängen innebär att laget inte blir helt akterseglade i Western Conference. Hemmalaget fick en bra start på matchen då Kyle Brodziaks skott rullade över Pascal Leclaires plockhandske och in i mål. Leclaire tvingades lämna matchen i den andra perioden – efter att ha skadat sig i ljumsken – och ersattes av elitseriebekantingen Fredrik Norrena, 33. Oilers gjorde det viktiga 2-1-målet i mitten av den tredje perioden efter att Robert Nilsson – med en fantastisk passning – hittat centern Andrew Cogliano framför motståndarmålet.

- Det var en bra laginsats. Det känns bra att ha två segrar i ryggen inför matcherna på bortaplan, sa rookien Cogliano till AP.

Backen Dick Tärnström saknades efter sin hjärnskakning mot Chicago Blackhawks i lördags. Blue Jackets stjärna Rick Nash fick sin sex matcher långa poängsvit bruten.