Dagens namn: Ellen, Lena

Bofors sänkte Västerås i box play

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-06

Bofors är tillbaka och nosar i toppen igen.

Västerås hade i slutminuterna chansen att ta tre poäng i spel fem mot fyra, men istället gjorde Karlskogalaget mål i box play.

– Det är tjurigt, säger Västerås målvaktstränare Patrik Sjöström till vlt.se efter 1–2-förlusten.

Bofors började starkt i första perioden men hade duktige målvakten Jens Holmström emot sig.

Även hemmalagets Micael Andersson var vass mellan stolparna och målen kom först i slutet av andra perioden när båda lagen slog till med en varsin fullträff.

I tredje svängde det en del och matchen kunde slutat hur som helst. Kanske hade Västerås något fler chanser och i slutminuterna var det just VIK som fick den gyllene chansen att avgöra matchen i spel fem mot fyra.

Men snacka om kalldusch när Bofors kontrade och Tobias Thermell tryckte in 2–1 – och samtidigt spelade hem tre poäng för Karlskogalaget – bara 1.14 från slutsignalen.

– Vi har alltså power play och pucken i zon. Vi ska spela från en sida till en annan och pucken går mot mål, studsar ut – och så blir det ett två mot ett-läge för dem. Det är tjurigt, säger Patrik Sjöström till vlt.se.

Bofors är fyra och har bara två poäng upp till ettan Malmö.